• Oscar Kocken ging op het mozaïeken bankje in het park in gesprek met Marjolein over haar leven met een lichamelijke beperking.
• Oscar Kocken ging op het mozaïeken bankje in het park in gesprek met Marjolein over haar leven met een lichamelijke beperking. Foto: Paul van den Dungen

Feestelijke aftrap

woerden • In het Westdampark in Woerden was zaterdagochtend de feestelijke aftrap van het ‘Iedereen doet mee Festival’. 

Wethouder George Becht (inclusie) verrichtte de opening van het festival waarbij inclusie centraal staat. Hij werd geïnterviewd door presentator, televisie- en theatermaker Oscar Kocken over het belang van een inclusieve samenleving. Kocken ging ook in gesprek met Marjolein (die een hulphond heeft) over haar leven met een lichamelijke beperking. De Meiden van Breuren hadden in samenwerking met Karit Patisserie Woerden gezorgd voor een hapje en drankje. Het Iedereen doet mee Festival, dat tot en met zaterdag 25 september duurt, is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Woerden. Gedurende de week zijn er talloze activiteiten georganiseerd. Aanmelden voor één van deze activiteiten kan via de website van de gemeente Woerden (www.woerden.nl/iedereen-doet-mee/iedereen-doet-mee-festival), maar ook telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via: 06-10699163 (Bram de Vries). Bijna alle activiteiten zijn gratis.