Plaatsen kleine windmolen blijkt lastig voor boeren op gemeentegrens

woerden • Het blijkt voor boeren aan de rand van Woerden lastig om een kleine windmolen te plaatsen. Dit omdat de grond van hun agrarische bedrijven binnen twee verschillende gemeenten valt. 

Daardoor hebben ze te maken met twee verschillende gemeentebesturen en hun duurzaamheidsbeleid. De fracties van ChristenUnie/SGP en CDA hebben schriftelijke vragen ingediend om duidelijkheid te krijgen over het beleid ten aanzien van deze 'grensgevallen'. Zij noemen als voorbeeld een agrarisch bedrijf dat is geadresseerd in Woerden, maar waarvan het erf zich bevindt in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dat nog geen beleid heeft ontwikkeld ten aanzien van kleine windmolens. De twee partijen dringen er bij het college op aan om met de buurgemeente tot een oplossing te komen zodat deze bedrijven die op de gemeentegrens liggen toch kunnen verduurzamen.


Soosjaal nieuw leven ingeblazen

woerden • Soosjaal, een jongerensoos voor jongeren met autisme, wil de soos nieuw leven inblazen. Daarvoor is er op vrijdag 1 oktober in de kelder van Het Klooster een bijeenkomst belegd.   

De ruimte bestaat uit twee delen: de ene ruimte is inspirerend om bezig te zijn met muziek, fotografie en film met onder andere iMacs, toetsenborden en microfoons. De andere ruimte is een chillruimte waar bezoekers met elkaar kunnen kletsen, overleggen en samen filmpjes kunnen kijken op een groot scherm. De soos, een initiatief van AIC/Autisme Woerden en ondersteund door Buurtwerk, kan hier wekelijks worden gehouden. 


Tijdens de eerste avond kunnen bezoekers de ruimte bekijken en met elkaar spelletjes spelen. Er wordt tevens overlegd over Soosjaal. Iedereen is welkom om langs te komen. Soosjaal is er voor jongeren met autisme in de leeftijd vanaf het voortgezet onderwijs tot begin twintig. Aanmelden voor de eerste bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: soosjaal@autismewoerden.nl.


Levend Ganzenbord groot succes 

woerden • Ruim 65 kinderen hebben zich zaterdag in uitgeleefd in het Levend Ganzenbordspel. 

Het spel, dat door de binnenstad van Woerden liep, gaf spelenderwijs ook nog wat geschiedenis van de stad mee. Door de opdrachtjes werden door deelnemers opeens dingen gezien en ervaren waar ze normaal aan voorbij lopen. Bij de sportieve spelletjes was het een feest. Soms een uitdaging voor de kleinsten, maar het plezier straalde er vanaf. Na afloop kregen de kinderen een ijsje en mochten ze een cadeautje pakken uit een grabbelton. Doodmoe gingen ze weer richting huis. 


Steun

Het Levend Ganzenbord is mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Volgend jaar zal het spel op 18 juni opnieuw gespeeld worden. Organisator Kiwanis wil Beweegteam Woerden, Lions Castellum Laurum en de Speelgoedbank bedanken voor hun steun. Er is door één van de spelers een knuffeltje (een pluchen konijntje) achtergelaten. De eigenaar kan een mailtje sturen naar: info@kiwaniswoerden.nl.