• SCH '44-trainer Nils Peters geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd tegen SV Lopik.
• SCH '44-trainer Nils Peters geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd tegen SV Lopik. Foto: wijntjesfotografie.nl

SCH '44 gaat voor niets anders dan titel

harmelen • SCH ’44 is voorafgaand aan het seizoen de gedoodverfde favoriet voor de titel in de vierde klasse. Met Nils Peters als opvolger van Renato Dijksterhuis aan het roer van de Harmelense formatie gaat de ploeg ook voor niets minder dan de titel. 

In het eerste coronaseizoen eindigde SCH ’44 in hun competitie als eerste. Vlak voor het stilleggen van de competitie speelde de ploeg twee keer gelijk tegen Siveo ’60 en SC Woerden, nadat het alle daarvoor gaande wedstrijden gewonnen had. Uiteindelijk kwam SCH '44 één punt te kort voor promotie. Het jaar daarna promoveerden geen enkele ploeg. Zodoende komen de Harmelenaren ook dit seizoen nog steeds uit in de vierde klasse en de ploeg is er met het aantrekken van Mike Busse (SV Aarlanderveen) en Bob Kuit (Montfoort SV ’19) zeker niet minder op geworden.


Kampioen

"We hebben inderdaad uitgesproken dat we kampioen willen worden", zegt SCH '44-trainer Nils Peters. Hij is tevreden over de voorbereiding van zijn ploeg. "We zitten nu al in de achtste week en zien dat de spelers steeds fitter worden. Dat hebben we rustig aan moeten opbouwen, want spelers hebben voor een lange tijd stil gestaan." De ploeg opent zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen vermoedelijke laagvlieger Alphense Boys.


Peters vindt dat zijn ploeg al twee jaar te lang in de vierde klasse speelt. "We hebben daar een te goede selectie voor. Daarom hebben we ook veel geoefend tegen ploegen die juist hoger spelen. Daartegen boekten we goede overwinningen." SCH '44 boekte drie overwinningen in de bekercampagne tegen SVF Cothen, SV Vechtzoom en SV Lopik.


Prikkelen

Dit seizoen zal de grootste tegenstander van SCH ’44 de ploeg zelf zijn. Dat bleek al wel uit het voorgaande seizoen. Toen verliepen de wedstrijd al een stuk moeizamer dan het jaar daarvoor. Peters: "Het is aan mij de taak om jongens te prikkelen als het nodig is, maar ook de kans te geven als ze dat verdienen.” 


De selectie is daarom onder meer aangevuld met jeugdspelers als Gijs van Echtelt en Jasper de Bree. "We hebben bewust gekozen voor een brede selectie zodat we ook veel keuzes hebben. Doordeweeks zullen we veel oefenwedstrijden spelen zodat iedereen aan speelminuten kan komen. Dat is ook leuker dan trainen natuurlijk en er zijn in de omgeving heel veel mooie tegenstanders die op een mooi niveau spelen.”


"Daarnaast zullen we ons moeten wapenen tegen de speelwijze van verschillende ploegen. Er zullen immers voldoende ploegen zijn die met hun kont in de zestien gaan hangen. Daar trainen we nu ook veel op."


Nik Mandemakers