Tegenvallende middag SDO/Fiable 1

kamerik • De korfballers van SDO/Fiable 1 leden zaterdag een zure nederlaag. Valto wist met een nipt verschil (14-13) de wedstrijd te winnen.

SDO/Fiable startte voortvarend tegen de altijd lastige tegenstander uit De Lier. Ondanks het langere aanvalsspel van Valto noteerde de door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde Kamerikse ploeg een uitstekend schotpercentage. De eerste vijftien minuten wist Valto vaak de bal lang in de aanval te houden, maar SDO/Fiable verdedigde uitstekend en weet de eigen korte aanvallen om te zetten in doelpunten.

Na de voorsprong van Valto maakte de ploeg uit Kamerik de 2-2 gelijkmaker en volgde er direct een run van drie doelpunten. SDO/Fiable pakte een comfortabele voorsprong van 2-5. Verdedigend zat het goed bij SDO/Fiable en ook qua rebound heerste de groen-oranje brigade.

Grip

Maar gaandeweg in de eerste helft wist de ploeg uit Kamerik de kunststofmand moeilijker te vinden. Valto kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. In de slotseconden voor de rust wist SDO/Fiable toch de kleedkamer met een voorsprong op te zoeken: 7-8.

In de tweede helft pakte SDO/Fiable een voorspong van drie doelpunten (8-11), maar dit werd langzaam door de Lierse ploeg teniet gedaan. Nadat Valto was teruggekomen tot 10-11, maakt SDO/Fiable de belangrijke 10-12. Met nog acht minuten op de klok moest SDO/Fiable dit uitspelen.

De harde kern van Valto begon zich echter te roeren, door de ploeg uit De Lier luidkeels toe te zingen en fakkels af te steken. Binnen vijf minuten is de comfortabele voorsprong van SDO/Fiable als sneeuw voor de zon verdwenen: 13-12. Beide ploegen wisten hierna nog één keer te scoren.