Activiteiten tijdens Week van de Eenzaamheid

woerden • In de nationale Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober) biedt Hart voor Woerden diverse activiteiten aan. 

Zo is er op 6 en 7 oktober de workshop 'Mijn netwerk vergroten met vrijwilligerswerk'. Tijdens de workshop ontdekken deelnemers dat vrijwilligerswerk hen veel kan brengen. Zo leer je nieuwe mensen kennen en geeft het werk voor een ander je een goed gevoel. En deelnemers ontdekken wat voor vrijwilligerswerk goed bij hem of haar past. 


Op 8 oktober vindt de grootste online pubquiz van Nederland plaats. De pubquiz is naast heel leuk ook een goede manier om anderen te ontmoeten. Zo is het voor deelnemers mogelijk zich aan te sluiten bij een team met onbekenden uit de eigen buurt. De pubquiz begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Aanmelden voor één van de activiteiten kan via de website van Hart voor Woerden: www.woerdenvoorelkaar.nl/samen.  


Activiteitengids

Eenzaamheid is iets dat het hele jaar door speelt. Daarom hebben Stichting Thuishuis Woerden, Hart voor Woerden en Buurtwerk de handen ineengeslagen en een activiteitengids samengesteld. In deze gids is een groot deel  van het activiteitenaanbod in de gemeente Woerden te vinden. De gids is vanaf 30 september gratis op te halen op verschillende openbare locaties (bijvoorbeeld bibliotheken) in Woerden en de omliggende kernen. Ook is de gids online in te zien op onderstaande website. 


q www.woerdenvoorelkaar.nl


Bewoners vragen om vernieuwing speelpleintjes 

woerden • De speelpleintjes in de omgeving van het Kamilleveld en Hondsdrafveld in de Woerdense wijk Molenvliet verdienen een opknapbeurt. Dat vinden de omwonenden van de pleintjes. 

In een brief aan de gemeenteraad wijzen ze erop dat op de twee pleintjes precies dezelfde toestellen staan: twee wipkippen en een duikelrek. Kort geleden is één van de wipkippen weggehaald. 'De kinderen hoopten op iets leuks terug, maar er is een andere wipkip voor terug gekomen. Iets waar ze helemaal niet meer op zitten en waar er al meerdere van zijn in de buurt.' De bewoners vragen de gemeenteraad de speelterreintjes met verschillende speeltoestellen in te richten. 


Verrast door bouw transformatorhuisje

zegveld • De plaatsing van een transformatorhuisje achter de Milandhof in Zegveld heeft voor ergernis gezorgd bij omwonenden. Die waren van te voren niet op de hoogte gebracht. 

In een brief aan de gemeenteraad laat het Dorpsplatform Zegveld weten dat netbeheerder Stedin de buurt nooit heeft geïnformeerd. Het platform vraagt zich af of het plaatsen van een transformatorhuisje in een woonwijk 'zomaar kan' zonder vergunning. "Dit terwijl burgers met een tuin grenzend aan de openbare weg, wel een vergunning moeten aanvragen voor bouwwerken." Het platform wil van de gemeente weten waarom er voor de bouw geen overleg is geweest over de meest geschikte locatie voor het transformatorhuisje.