Hijsen regenboogvlag

woerden • Burgemeester Victor Molkenboer en wethouder George Becht (inclusie) hijsen op maandag 11 oktober de regenboogvlag in het Westdampark in Woerden. Dit in het kader van Coming-outdag, maar ook om de regenboogweek (10 tot en met 17 oktober) extra kleur te geven. Het hijsen van de vlag gebeurt om 16.00 uur. Na afloop is er een borrel bij café-restaurant El Rey aan de Rijnstraat. Het programma van de regenboogweek is te vinden op de social media kanalen van Coming Out Woerden.  


Glasvezelcampagne in Harmelen 

harmelen • DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne Harmelen. Als 25 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 1 december 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in het dorp.

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Inwoners die zich vóór 1 december 2021 aanmelden, krijgen de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, televisie en/of bellen bij de telecomaanbieder.


Glasvezel Informatiepunt

Woensdag is er een Glasvezel Informatiepunt geopend. In deze tijdelijke winkel aan de Kloosterweg 4 in Harmelen kunnen inwoners - op afspraak - terecht met hun vragen over glasvezel. Ook is het mogelijk om hier een abonnement af te sluiten. De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10.00 tot 17.00 uur. Er worden ook meerdere informatieavonden gehouden, op dinsdag 26 oktober in Dorpshuis Harmelen en woensdag 27 oktober in het Wapen van Harmelen. De zaal is beide avonden geopend vanaf 19.00 uur. Van 19.30 tot 20.30 uur vindt er een presentatie plaats. Op maandag 8 november organiseert DELTA Fiber Netwerk ook een online informatieavond.


q  www.gavoorglasvezel.nl


Inspraakavond over parkeerbeleid

woerden • In de raadszaal van het Woerdense gemeentehuis vindt vanavond vanaf 20.00 uur een inspraakavond plaats over het parkeerbeleid in het centrum.  

De avond is door de raad op de agenda gezet omdat er veel verzoeken binnenkwamen om over het onderwerp in te spreken. De publieke tribune is gesloten voor toeschouwers. Wel is de inspraakavond openbaar te volgen via de website van de raad. Op donderdag 14 oktober is er een interpellatiedebat over het parkeren. Het debat, waarin burgemeester en wethouders wordt gevraagd verantwoording af te leggen, is aangevraagd door Inwonersbelangen. Tijdens de vergadering wordt ook een motie van Woerden & Democratie behandeld waarin het college het verzoek krijgt een nieuw parkeerbeleid te ontwikkelen.