CDA-fractie bezoekt Hof van Leyland

woerden • Raadsleden van het CDA Woerden bezochten vrijdag het bouwproject Hof van Leyland in het Staatsliedenkwartier. 

Fase 1 van dit bouwproject is in 2020 opgeleverd en fase 2 volgt aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar. Het bouwproject is niet vertraagd, ondanks de vele berichten over levering door bouwmaterialen. Medewerkers van het projectteam De Vries en Verburg uit Stolwijk informeerde de fractie over het verloop van de bouw, vraagstukken over woningbouw en volkshuisvesting waar zij tegenaan lopen en de uitdagingen van de energietransitie bij nieuwbouw. 


Dagelijks werken 35 werknemers aan de realisatie van de 173 woningen die het project telt. Hof van Leyland bevat een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-één kap woningen, rijwoningen en appartementen. Het gaat om huur- en koopwoningen. Bijna dertig procent van de woningen valt in de sociale sector.


Groen

Na een gesprek over onder andere het duurzame karakter van het project (gasloos bouwen, zonnepanelen) volgde een rondleiding over het bouwterrein van fase 2 en het gerealiseerde fase 1 deel. 

CDA raadslid Rumo van Aalst: "Tijdens de rondleiding bleek ook de ruime opzet van het project en het vele groen. Het Hof van Leyland is een waardevolle toevoeging voor Woerden en het Staatsliedenkwartier in het bijzonder. Als CDA-fractie hebben we weer inzicht gekregen in de moeilijkheid om in deze tijd goedkope koopwoningen te realiseren. Met dat vraagstuk gaan we verder aan de slag. Ook het belang van goede voorzieningen in deze wijk, die daarin niet heel sterk is voorzien, is nog eens extra op het netvlies gekomen."