'Klasseplusgroep' van start

regio • Zesendertig kinderen van elf basisscholen uit de regio zijn de afgelopen week begonnen in de zogenaamde 'Klasseplusgroep'. Het gaat om een groep waar hoogbegaafde kinderen samen les krijgen. 

In de bovenschoolse plusgroep zitten leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van alle openbare basisscholen van Stichting Klasse in Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden. Voor deze kinderen is het aanvullende aanbod op school niet voldoende om aan hun onderwijsbehoefte te voldoen. Het voornaamste doel van de Klasseplusgroep is het ontmoeten van en werken met ontwikkelingsgelijken. Er waren voor dit schooljaar zoveel aanmeldingen dat is besloten om in drie groepen te gaan werken. Elke groep komt eens in de twee weken een ochtend bij elkaar op basisschool Vindingrijk aan de Heemraadslag in Gouda. De Klasseplusgroep wordt verzorgd door Annemieke Nagel. Samen met de kinderen gaat zij de komende weken aan de slag met het project 'Museum'. De kinderen gaan ontdekken hoe zij een museum kunnen oprichten en wat daar allemaal bij komt kijken. Het project wordt afgesloten met een door de kinderen zelf georganiseerde expositie.


Ruim 2.300 euro voor Nierstichting

harmelen • De collecte van de Nierstichting heeft in Harmelen 2.361,68 euro opgebracht. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek om het leven van nierpatiënten te verbeteren. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. "De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk”, benadrukken collectecoördinatoren Karin van Leeuwen en Ina Deelen. "Wij bedanken alle collectanten dan ook heel hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun."