• Start van de rollatorloop.
• Start van de rollatorloop. Foto: aangeleverd

Alleen maar winnaars bij rollatorloop

woerden • Tientallen bewoners van Careyn Weddesteyn en Park Oudeland in Woerden deden woensdag mee aan de tweede editie van de rollatorloop.

De wedstrijd, die was georganiseerd door Samen voor Woerden, kende alleen maar winnaars. Immers meedoen, bewegen en gezelligheid met elkaar was het voornaamste doel van de rollatorloop. De drempel om mee te doen was laag: de rollatorloop vond letterlijk voor de deur plaats. Bij Careyn Weddesteyn was een uitdagend parcours uitgezet over slingerpaadjes en hobbelig gras. Bij Park Oudeland moesten deelnemers een rondje om de vijver.

Hanny Stam van Bewegen voor Ouderen en Daan van Koert van Beweegteam Woerden zorgden voor een warming up. Die was zittend vanuit de (rol)stoel of rollator prima mee te doen. Vervolgens gaf Jos van Riet het startsein: ‘1, 2, 3, 4, 5… en rustig lopen maar!’ Bij de finish werd het startnummer ingewisseld voor een unieke ‘Rollatorloop Woerden-medaille’. Na de inspanning wachtte de deelnemers koffie, fris met een versnapering, aangeboden door de Thuisbus, Brownies & Downies en Eetkamer Bredius.

Extra dit jaar was de service van Vegro en Vierstroom Thuiszorgwinkel. Ter plekke konden deelnemers hun rollator aanbieden voor een gratis beurt, een apk'tje dus. Lucy Vismans verleidde verschillende deelnemers voor een proefritje op een loopfiets voor volwassenen. Het evenement werd feestelijk afgesloten met een rollatordans. Alle deelnemers en betrokkenen genoten volop van de dag. Volgend jaar zijn er, ter gelegenheid van Woerden 650 jaar stad, meerdere edities van de rollatorloop in Woerden.