• Er schuur op het volkstuinencomplex aan de Parklaan ging donderdagavond grotendeels in vlammen op.
• Er schuur op het volkstuinencomplex aan de Parklaan ging donderdagavond grotendeels in vlammen op. Foto: Egberts Media

Uitslaande brand verwoest schuur

woerden • Een brand heeft donderdagavond een schuur en kippenhok aan de Parklaan in Woerden grotendeels in de as gelegd. 

De gealarmeerde brandweer was naar de Waardsedijk gestuurd, maar de brand bleek bij het volkstuinencomplex aan de Parklaan te woeden. Bij aankomst begonnen de brandweerlieden snel met blussen. Door een ontplofte gasfles moest er extra voorzichtig worden gehandeld. Men besloot de overige aanwezige flessen ter koeling in een sloot te gooien.

Drone

De brand was relatief snel onder controle. Wel ontstond er vermoedelijk door een heet stuk metaal van de ontplofte gasfles een tweede vuurhaard. Die werd toevallig ontdekt door de aanwezige 112-fotograaf die een drone in de lucht had hangen.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De schuur raakte zwaar beschadigd. Veel kippen wisten te ontsnappen en lopen nu vrij rond op het terrein. Het is onduidelijk of alle kippen het hebben gered. Als dank voor hun inzet deelden leden van de nabijgelegen schietvereniging bitterballen uit aan de brandweermannen en -vrouwen.