zaterdag 2 oktober

Bespeling carillon
11:00-12:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein
Henk Verhoef bespeelt vanuit de Petrustoren het carillon tijdens de streekmarkt. Meer informatie is verkrijgbaar bij Stichting Carillon, via: carillonwoerden@gmail.com.

Najaarsconcerten OvhGH
17:00 en 20:00, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Het Orkest van het Groene Hart (OvhGH ) speelt deze dag twee concerten. Op het programma staat de 8e symfonie van Antonin Dvorák. Naast dit werk wordt de Romanze (voor altviool en orkest) van Max Bruch met solist Wilker Paredes ten gehore gebracht en ‘Op de steppen van Centraal Azië’ van Alexander Borodin.Entree is 16,50 euro voor volwassenen, voor jeugd t/m 18 jaar kost een kaartje 10 euro, inclusief consumptie. Kaarten zijn te bestellen via de website. www.ovhgh.nl.

Theaterthriller ‘De Schuldige’
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Daniël Boissevain speelt een try out van ‘De Schuldige’. In deze bloedstollende theaterthriller begint politieman Oscar Holm een race tegen de klok om een ontvoerde vrouw te redden met alleen de telefoon tot zijn beschikking. Kaarten à 22,50 euro zijn te koop via de website van Het Klooster: www.kloosterwoerden.nl.

Bingoavond
20:30, Woerden, SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Eerste van de maandelijkse bingoavonden. Die vinden iedere eerste zaterdag van de maand plaats. Deelnemers spelen dertien ronden bingo met twee keer een semi superronde en één superronde (deelname 10 euro). Vanwege de corona maatregelen is een coronatoegangsbewijs verplicht.

zondag 3 oktober

Platen- en cd-beurs
11:00-16:00, Harmelen, recreatiecentrum H2O, De Uithof 1
Dertiende editie van de platen- en cd-beurs van Mind Music. De toegang is 2 euro. De gemeente heeft de beurs als een doorstroomevenement beoordeeld. Omdat de beurs in een gebouw wordt georganiseerd is toegang alleen mogelijk na het tonen van een geldig coronabewijs. Dit coronabewijs moeten bezoekers laten zien om toegang te krijgen tot het horecadeel van H2O. Mind Music moet ook rekening houden dat er niet te veel te gelijk bezoekers binnen zijn. Het kan dus inhouden dat er even gewacht moet worden om de zaal te betreden. Mind Music heeft hetzelfde aantal meters met verkoop van vinylplaten (lp’s, singles en EP’s) maar ook cd’s, dvd’s en andere muziek gerelateerde items. Ook is er een verkoper uit Denemarken aanwezig. Hij verkoopt 60’s - 90’s lp’s (rock, garage, psych, progressive en Indie) maar ook singles en EP’s met hoezen uit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Ook verkoopt hij singles en EP’s met muziek van The Beatles en de Rolling Stones en andere bijzondere uitgaven.

Poëzie op muziek
14:00-17:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Tijdens deze middag zijn er twee dichteressen te gast: Marijke Abbink en Petra Bakker. Zij schreven speciaal voor deze middag gedichten en worden muzikaal begeleid door Marcel Kooijman (piano), Dick van Vliet (dwarsfluit) en Herwin Brillemans (gitaar). Aanwezigen krijgen een hapje aangeboden dat is gemaakt door Wine & Bites. Gast Pia heeft dit via de kerstwensactie van Samen voor Woerden geregeld. De toegang is gratis. Omdat de ruimte beperkt is en corona nog niet voorbij is, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via: 0348-447643/06-14004496 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Jeugdvoorstelling Slagwerk
15:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 12
Vier slagwerkers van Slagwerk Den Haag duiken ieder hun eigen tuintje in, waar ze al iets te lang niet zijn geweest. Van klomp tot krekel en van Hollandse sla tot Arabische wortel; je klinkt naar je tuin! Er komt muziek uit bloempotten en klompen, er wordt gespeeld op een echte cactus en een Syrische handtrommel. Nu twee kaarten voor de prijs van één via www.kloosterwoerden.nl.

Jeugddienst
18:30, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Opgeven voor een plek in de kerk kan via de website van Hervormd Woerden. Daarnaast is het mogelijk om (digitaal) mee te luisteren via zowel YouTube als de kerkomroep. Ds. Jouke Telgenhof uit Strijen leidt de dienst die als thema: ‘Speak Life’ heeft gekregen.

woensdag 6 oktober

‘De Pannekoekencaravan'
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 12
Ruim tien jaar geleden verlieten Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen de journalistiek en kochten een pannekoekencaravan. Twee jaar lang later keerden ze berooid en een illusie armer terug naar de journalistiek. Gijs en Marcel maakten van hun verhaal een avondvullende voorstelling. Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar via: www.kloosterwoerden.nl.

vrijdag 8 oktober

Het Jansen Vaccin
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 12
Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen en ja voorlopig krijgt niemand hem stil. Plus voor hem is natuurlijk geen enkele functie elders te bedenken...Wat mag u verwachten? Wel politieke duiding en een geheugentest om uit te vinden wat Rutte allemaal wél deed, zei, beloofde en bedoelde, geen nieuw leiderschap (vooralsnog). Bijwerkingen van Het Jansen Vaccin: anderhalf uur werkzaam, denkfronsen, inzichten, verbazing en zin om het leven (en elkaar) te omhelzen. Kaarten à 18,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.