Focus ligt op de competitie

regio • Zaterdagmiddag staat de tweede speelronde in de vierde klasse op het programma. De focus zal dit weekend vooral op die competitie liggen, want Sportlust ’46 komt niet in actie. Die vereniging viert het 75-jarig jubileum en daardoor zijn alle teams van de club vrij.

De afgelopen week begon SCH ’44 enorm goed aan de competitie. Met een 7-0 overwinning op Alphense Boys had trainer Nils Peters zich niet veel meer kunnen wensen. Zaterdag wacht alleen een tegenstander van ander formaat: VEP. Zelf speelde Nils Peters een jaar in het eerste elftal van VEP voordat hij weer terugkeerde naar SCH ’44. Hij kent dus nog verschillende spelers uit dat team. "Ik heb ook al even contact met Joost Brugman gehad. Hij speelt nog niet, maar ik weet wel dat het andere koek is dan Alphense Boys. Ook hun trainer Ronald Schalkwijk ken ik een beetje. Als hij het team achter zich krijgt, dan wordt het zaterdag een superzware kluif voor ons.” 


Bonuspunt

VEP behaalde afgelopen zaterdag het eerste punt van de competitie na een gelijkspel bij VV Linschoten. Een punt waar Schalkwijk mee kon leven. "Alhoewel de gelijkmaker vroeg genoeg viel om ook de winnende nog te maken.” Zaterdag zal voor VEP elk behaald punt een bonuspunt zijn.


Bredere selectie

Na de goede start van SC Woerden, wacht komend weekeinde Sportief. SC Woerden heeft het bij Sportief best wel vaak moeilijk. Toch zal een overwinning behaald moeten worden, want de ploeg uit het Woerdens Verlaat ging in de eerste wedstrijd ook met 6-1 onderuit tegen Zwammerdam. SC Woerden heeft overigens een bredere selectie dan voorheen. Enkele jeugdspelers stroomden door en Roman Gertrouw en Anass Bouharab zijn weer teruggekeerd bij de selectie. "Zij speelden vorig jaar niet meer bij ons, maar zijn weer aangesloten bij de groep. Nu hebben we zo’n vijftien tot achttien spelers die ik zo in de basisopstelling kan zetten."


Afgelopen week speelden VV Kamerik en Siveo ’60 een knotsgek duel tegen elkaar. De Zegvelders wonnen uiteindelijk met 4-6, maar eindigden het duel ook met negen man. Zaterdag nemen ze het in eigen huis op tegen Zevenhoven. Dat doen ze zonder Niek van der Wagt en aanvoerder Sjoerd Blonk. "Het is zonde dat we die moeten missen. Sjoerd heeft twee wedstrijden schorsing gehad en Niek moet gewoon slimmer zijn. Hij tikte met geel op zak nog een bal weg", luidde het oordeel van trainer Koos van Zoest.


Ontspannen sfeer

Voor VV Kamerik waren de druiven zuurder. De ploeg ging allereerst onderuit, maar kreeg het dus ook niet voor elkaar om nog een doorgang te forceren tegen negen man van Siveo ’60. "Je denkt dat het dan makkelijker zal worden, maar niets is minder waar. Via hun twee snelle aanvallers liepen ze uit naar 4-6", aldus trainer Yoni Sahertian die met zijn ploeg vooral op zoek is naar een ontspannen sfeer. "Daarom hebben we voorafgaand aan de competitie ook in samenwerking met SDO/Fiable een korfbaltraining gedaan. Dat gaan we vaker doen, want ik vind de samenwerking tussen verenigingen belangrijk."


Nik Mandemakers