'Familie Opstellingen'

woerden • NLP trainer Guus Maris en Anky Willink, familie opsteller in opleiding, geven vrijdag 22 oktober van 17.30 tot 21.30 uur de persoonlijke workshop 'Familie Opstellingen'. Door een familiesysteem zichtbaar te maken, worden bepaalde patronen aan het licht gebracht. Het gaat vaak om patronen die onbewust van de ene op de andere generatie overgaan en de oorzaak zijn van vele knelpunten. Het doel is om deze knelpunten te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen. De workshop vindt plaats bij Yogapoint, Pompmpolenlaan 26. Deelname kost 80 euro. Aanmelden via: fowoerden@gmail.com.


Collectanten gezocht voor collecte Alzheimer

woerden • In de week van 7 tot en met 13 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. Voor de collecte in Woerden is Marike van der Graaff nog op zoek naar collectanten. 

"De jaarlijkse collecteweek in november is ontzettend belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland", zegt ze. "Vrijwillige collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers." Juist in deze tijd is het volgens Van der Graaff pijnlijk duidelijk hóe nodig het werk van Alzheimer Nederland is. "De groep mensen met dementie groeit snel en is erg kwetsbaar. Gelukkig willen ook steeds meer mensen bijdragen. De opbrengst van de collecte stijgt al zes jaar op rij. En dat is alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers. Collecteren loont dus." Het ziektebeeld dementie heeft altijd al haar interesse gehad. "Als fysiotherapeut en later als verpleegkundige heb ik met mensen met dementie gewerkt. Inmiddels heb ik een moeder en schoonmoeder (gehad) met dementie en weet daardoor goed wat een enorme impact dementie op de mens en zijn familie heeft."  


Wie een handje mee wil helpen en een uur of meer wil collecteren, kan contact opnemen met Marike van der Graaff via: 06-43623694 of e-mail: Graaffmarikevdgraaff@hotmail.com.