Beperkt aantal ondernemers in problemen door stop coronasteun

woerden • Tussen de 4 en 15 Woerdense ondernemers komt in de problemen door de stop van de corona steunmaatregelen. Dat blijkt uit beantwoording van vragen van het CDA door burgemeester en wethouders. 

Zestig procent van de ondernemers die eerder gebruik maakten van de tijdelijke coronaregeling, heeft geen hulp meer nodig. CDA-raadslid Rumo van Aalst zegt dat dat het hier alleen gaat om bedrijven waarvan bekend is dat ze hulp kregen. Hoeveel ondernemers geen hulp kregen en uiteindelijk toch in de problemen zijn gekomen door de effecten van corona, is onbekend. 


Volgens van Aalst zijn er na het wegvallen van de tijdelijke regelingen nog alternatieven om bedrijven te helpen. Die regelingen lopen tot 1 januari. Als er na die datum toch steun nodig mocht zijn en de aantallen zijn beperkt, zou het volgens het CDA mogelijk moeten zijn dat de gemeente Woerden bijspringt.


Nieuwe website SVH Woerden

woerden • SHV Woerden, de enige schaatsclub die Woerden rijk is, heeft een nieuwe website. Op de site is informatie te vinden over het aanvragen van een lidmaatschap en het volgen van een proefles. Tevens staan er alle activiteiten op die de club biedt. Zo leren kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud schaatsen bij de jeugdafdeling. De wedstrijdafdeling is voor de gevorderde schaatsers. Die krijgen gerichte trainingen aangeboden. De toerafdeling is er voor de volwassenen die - in groepsverband - hun schaatstechniek willen verbeteren.

q www.svhwoerden.nl