vrijdag 8 oktober

Slotconcert in Bonaventurakerk
20:00, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
Sander van den Houten, organist van de Evangelisch Lutherse kerk in Den Haag, verzorgt het slotconcert van de serie Bonaventuraconcerten. Hij speelt werken van onder andere Franck, Vierne en werken van de Nederlandse componisten Hendrik Andriessen en Gerard Bunk.

zaterdag 9 oktober

Rocktobre in K’77
20:00, Woerden, K’77, Hoge Rijndijk 3a
In de maand oktober staat K’77 in het teken van Rocktobre. Deze avond spelen Kick me Out, Sietse de Krieger en Heartrest. Deze bands spelen vooral metal- en rockmuziek. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.eventbride.nl.

zondag 10 oktober

Paddenstoelen en kabouters
14:00-16:00, Harmelen, natuurcentrum De Kievit, gelegen aan het voetpad naast Bisschopshof 2
Het is weer herfst, dus paddenstoelentijd. In het rond het natuurcentrum zijn allerlei activiteiten rond het thema paddenstoelen. Het is de laatste tijd warm en droog geweest, niet gunstig voor paddenstoelen. Toch hopen de vrijwilligers een rondleiding langs een aantal paddenstoelen te kunnen bieden. Deelnemers horen tijdens de rondleiding bijzonderheden van diverse paddenstoelen. Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet. Zij gaan op zoek naar kabouters en vinden dan een opdracht. Aan de hand van deze opdrachten wordt er meer geleerd over de groei en verschijning van paddenstoelen. Daarnaast kunnen bezoekers een rondwandeling maken over het terrein met de natuurplas, de boomgaard en de bloemen-, kruiden- en groentetuinen bezichtigen.
www.dekievitharmelen.nl

maandag 11 oktober

Aquarelleren in inloophuis
14:00-16:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met Kanker’, Wilhelminaweg 12
Anastazija Ferweda en/of Roel van der Bij verzorgen een workshop aquarelleren. Het is de oudste techniek van schilderen zoals je vroeger op school ook leerde, met waterverf. Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat, is aanmelden voor deze workshop nodig. Dat kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis op openingstijden.

dinsdag 12 oktober

Schrijven van gedichten
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met Kanker’, Wilhelminaweg 12
Welmoed Homan verzorgt een workshop gedichten schrijven. Wat zijn gedichten, welke elementen komen erbij kijken en hoe schrijf je een gedicht? Homan is zeer veelzijdig in creativiteit. Ze is docent voor anderstaligen, werkt bij Taalhuis Culemborg, zingt en schrijft.Vooraf aanmelden voor deze workshop is nodig. Dat kan via: 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis op openingstijden.

Meezingen in mannenkoor
20:00, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Mannenkoor Con Forza houdt een open repetitieavond. Dit speciaal voor mannen die zich aan wille sluiten bij het koor. Meer informatie is te vinden op de website van Con Forza. Hierop kan men zich tevens opgeven. www.conforza-mannenkoor.nl

woensdag 13 oktober

Weekmarktbespeling carillon
11:00-12:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein
Henk Verhoef bespeelt tijdens de weekmarkt het carillon.

Tour d’Amour
14:00, Woerden, Park Oudeland 60
Wat is er mooier dan de liefde? Zeker wanneer je in alle vrijheid je partner kan kiezen. Dat was vroeger lang niet altijd vanzelfsprekend. Voor mensen die verliefd werden op iemand van hetzelfde geslacht was het niet makkelijk. De omgeving was meestal nog lang niet zo ver om andere vormen van liefde te accepteren. In de Tour d’Amour maken bezoekers kennis met die verhalen van vroeger en nu. Verteld door auteur Eveline van de Putte, roze ouderen Magda en Romgens en gezongen door Victoria False en mogelijk gemaakt dankzij steun van Cultuurplatform Woerden en het Bob Angelo Fonds. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Coming Out Woerden of per mail: comingoutwoerden@gmail.com.

Regenboogpubquiz
20:00-22:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Vrolijke en gezellige quizavond over muziek, sport, Woerden en LHBTIQ+. Kom gerust alleen, met z’n tweeën of als compleet team van maximaal vier personen. Er valt uiteraard ook iets te winnen. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Coming Out Woerden of per mail: comingoutwoerden@gmail.com.

donderdag 14 oktober

Performance Snorella WC
20:00, Woerden, Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36
Snorella WC (tevens Micha Schneijderberg) verzorgt een performance. Over het fotoproject ‘Kings & Queens’, waarvan foto’s te zien zijn in de regenboogexpositie, en over andere gender gerelateerde kwesties. Entree is 5 euro. Vooraf aanmelden via: lezing@galerievanslagmaat.nl.

vrijdag 15 oktober

Bertolf in Het Klooster
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminastraat 12
Singer/songwriter Bertolf speelt muziek van zijn nieuwste album, getiteld Happy in Hindsight en zijn mooiste liedjes van z'n vorige platen. Bertolf speelde eerder in de band van Ilse DeLange. Zijn solo-carriere explodeerde in 2008 met de hit-single Another Day. Kaarten à 21 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl.