'Het zal een uitdagende pot worden'

regio • Zaterdag staat voor Siveo ’60 een uitduel met SC Woerden op het programma. De Zegvelders behaalden al vier punten uit twee duels. Het strookt met de ambitie die in Zegveld wordt uitgesproken: aan het einde van het seizoen een top-5 klassering behalen. Sven van der Plank kijkt alvast vooruit naar het duel met de Woerdenaren. 

Vorig jaar stapte Sven van der Plank over naar Siveo ’60 vanuit een vriendenelftal bij Sportlust ’46. Jarenlang had hij trouw in het tweede elftal van die Woerdense ploeg gespeeld. Voetballen in een eerste elftal zat er nog niet in, maar die kans deed zich voor bij de ploeg waar hij in zijn jeugdjaren al enkele seizoenen speelde. Ambitieus is hij als het gaat om de prestaties van Siveo ’60. "Het spelen in de top-5 is inderdaad het doel. We zijn lekker begonnen met een overwinning op VV Kamerik en een gelijkspel tegen SV Zevenhoven. Het is jammer dat we de gelijkmaker in de slotfase om de oren kregen, maar dat punt behaalden we ook met veel afwezigen", vertelt Van der Plank. 


Ook SC Woerden is de competitie goed gestart. Het elftal van Mike Doornkamp wist de eerste twee duels winnend af te sluiten. Thuis tegen Rohda ’76 werd met 4-3 gewonnen en een week later werd Sportief met 4-0 verslagen.


Gedreven

Tegen SC Woerden moet een volgende stap worden gezet om de ambities kracht bij te zetten. "Dat zal ook een uitdagende pot worden. Als je ziet welke spelers bij SC Woerden op het veld staan, ook die zijn enorm gedreven. Ik ben er wel van overtuigd dat we daar een mooie pot kunnen neerzetten. De voorbereiding was ook goed", zag Van der Plank progressie binnen het elftal. "Dat kom ook omdat we in de coronaperiode hebben doorgetraind en we nu per positie duidelijker hebben wat er verwacht wordt. Je merkt simpelweg dat je als team groeit.” 


Schorsing

Iets dat ook duidelijk wordt wanneer, zoals afgelopen zaterdag, spelers ontbreken. Tegen SC Woerden is de selectie vrijwel compleet. Gert-Jan Brak ontbreekt vanwege een knieblessure en aanvoerder Sjoerd Blonk zit nog een wedstrijd schorsing uit. "Zaterdag zal een mooie graadmeter zijn om te zien waar we nu staan. SC Woerden is ook een ploeg die voor die top-5 zal willen gaan. Natuurlijk is het te vroeg voor conclusies, maar je kijkt stiekem wel naar andere uitslagen. Dan heb ik ook de goede hoop dat we bovenin mee kunnen gaan draaien. Anderzijds, er zitten wel een aantal hele goede ploegen bij. Na de eerste seizoenshelft zullen we het wel zien."  


Verlies dames VTC Woerden

woerden/houten • De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden verloren zaterdag hun wedstrijd. Taurus bleek met 3-1 te sterk. De Woerdense dames begonnen in Houten met veel energie aan hun wedstrijd. Na een voorsprong voor Woerden kwam Taurus dichterbij, maar de dames van VTC Woerden wisten de set toch te bemachtigen met 21-25. In de tweede set zakte VTC Woerden wat in. Met een aantal flinke serviceseries vanuit Taurus tegen, verloren de dames deze set dan ook met 25-13. De derde en vierde set werden door Taurus gewonnen met 25-21. Zaterdag om 15.45 speelt WTC Woerden tegen Sovoco Dames 1, in de Thijs van der Polshal.