SDO/Fiable pakt overwinning in Leiden

leiden • In een regenachtig Leiden boekte SDO/Fiable zaterdag een 9-15 overwinning op Pernix. De Kamerikse korfballers herstelden zich zo sterk na de nederlaag van vorige week.

De laatste jaren kwamen SDO/Fiable en Pernix elkaar regelmatig tegen. En dat waren altijd leuke en spannende wedstrijden. Deze editie was een stuk minder spannend. SDO/Fiable begon sterk en was de hele wedstrijd de betere ploeg.

SDO/Fiable ging voortvarend van start. In korte tijd stond het 1-4, mede door de goals van Aimee Hoogeveen. De Kamerikse ploeg zette door en bracht de voorsprong op 1-7. Pas na twintig minuten deed Pernix iets terug en verkleinde de voorsprong door tweemaal op rij te scoren. SDO/Fiable counterde ook met twee goals en bracht het verschil weer op zes doelpunten. Vlak voor rust deed Pernix nog wat terug. Zo werd er gerust met een 5-9 tussenstand.

Foutjes

De tweede helft eenzelfde spelbeeld, al verslapte SDO/Fiable verdedigend iets. Er werden wat meer foutjes gemaakt waar Pernix goed van profiteerde. Zo bleef het verschil lang op vier doelpunten staan. Het verschil werd nooit kleiner. Voor SDO/Fiable de gelegenheid om wat mensen die reserve stonden en goed hadden gespeeld in het tweede in te laten vallen. Zo vielen Annelien van der Put, Nienke Donselaar en Jurre van der Haven in. Jurre van der Haven bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt.