Het Kontakt verbetert leesbaarheid

regio • Met ingang van deze week is het lettertype van Het Kontakt vergroot. Dit naar aanleiding van een flink aantal opmerkingen van lezers. Deze opmerkingen hebben we ter harte genomen, waarop besloten is een aanpassing te doen om de leesbaarheid van onze kranten te verbeteren.

Directie/MT Kontakt Mediapartners


Streep door intocht Sinterklaas

woerden • Er komt ook dit jaar geen intocht van Sinterklaas in Woerden. De goedheiligman zou zaterdag 13 november aankomen in de haven van de stad. Vanwege de coronamaatregelen heeft het Consulaat van Sinterklaas in Woerden moeten besluiten de intocht af te blazen. Maar de Sint komt wel naar Woerden, zo belooft het consulaat. Zo kunnen kinderen op bezoek bij de goedheiligman tijdens ‘Audiëntie bij Sinterklaas’. Ook komt er een ‘Pieten- doe-dag’ en een voorleesavond. Informatie over alle activiteiten is binnenkort te vinden op de social mediakanalen van het consulaat en de website www.sintinwoerden.nl.


CDA wil opheldering over afblazen Sintintocht

woerden • CDA Woerden gaat donderdag tijdens de raadsvergadering vragen stellen over het afblazen van de Sinterklaasintocht in Woerden. 

Het Consulaat van Sinterklaas in Woerden maakte op 8 oktober bekend dat de intocht dit jaar niet doorgaat, in verband met de geldende coronamaatregelen. Het CDA vindt het 'uiteraard' aan het consulaat om te bepalen hoe de ontvangst van de goedheiligman in Woerden is voorzien. Toch verlangt de fractie meer uitleg van de gemeente als vergunningverlener en de burgemeester als gastheer van Woerden. Raadslid Job van Meijeren wijst erop dat in verschillende gemeenten discussie is over het type evenement dat een Sinterklaasintocht is en welke eisen daaraan gesteld worden. Zo gaf burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht aan dat het ‘een feest voor alle kinderen moet zijn' waarbij het niet noodzakelijk is de QR-code te checken om toegang te krijgen. Het CDA Woerden steunt die lijn. Daarom wil de fractie weten welke eisen de gemeente stelt aan Sinterklaasactiviteiten. Van Meijeren roept de gemeente op om in overleg te treden met de comités in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld, om te kijken wat er nog mogelijk is. "Na een lange periode met weinig evenementen zou het fijn zijn als heel veel kinderen dit feest met elkaar kunnen vieren. Wij willen graag dat dit op een goede manier mogelijk wordt gemaakt. Het is daarvoor belangrijk dat niet iedereen naar dezelfde intocht gaat, dus dat over de hele gemeente verspreid er voldoende activiteiten zijn en dat daarover goed wordt gecommuniceerd."