Uniek magazine ‘de 24 uur van Woerden’

woerden • Ter gelegenheid van het lustrum van ‘De 24 uur van Woerden’ in 2022, is een magazine gemaakt boordevol interessante verhalen, interviews en wetenswaardigheden. De lancering van het magazine is op woensdag 20 oktober in Het Klooster. Daarna is het blad op vijf locaties te koop.

De volledige opbrengst van deze eenmalige, unieke uitgave komt helemaal ten goede aan ‘De 24 uur van Woerden’. Het is gemaakt door vrijwilligers met ieder hun eigen expertise zoals de artikelen schrijven, fotografie en de opmaak verzorgen. Dit collectorsitem is gemaakt ter ere van de jubileumeditie in van ‘De 24 uur’ in 2022 en staat boordevol verhalen en interviews. Een greep uit de inhoud: verhalen van deelnemers, nabestaanden en mantelzorgers, een interview met de founders van ‘de 24 uur’, verhalen van vrijwilligers van het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en een terugblik op voorgaande edities. Tijdens de lancering wordt het magazine onthuld en krijgt burgemeester Victor Molkenboer het eerste exemplaar uitgereikt. Vanaf die datum is het magazine op diverse locaties te koop voor 7,50 euro bij Keurslagerij van Kesteren - Kruisstraat 3, Het Klooster – Wilhelminaweg 77, Buro Fudge - Rijnstraat 36B, VVV Woerden – Emmakade 6A en Inloophuis ‘Leven met kanker’ – Wilhelminaweg 12.


Open ochtend De Regenboog

woerden • Basisschool De Regenboog aan het Kallameer 2 in Woerden houdt zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een open ochtend. Ook het kinderdagverblijf in de school is dan toegankelijk. Ouders en hun kinderen zijn welkom om een kijkje te nemen en om zich te laten informeren over het onderwijs dat wordt gegeven op de school. De Regenboog werkt volgens IPC. Dat wil zeggen dat de kinderen 's middags zelfstandig aan de slag gaan met een thema dat ze gezamenlijk gekozen hebben. De onderwerpen zijn divers. Zo leerden de kinderen in Sinterklaastijd meer over cacao en bezochten ze zelfs een chocoladeproeverij.