vrijdag 15 oktober

Voetmassage
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met Kanker’, Wilhelminaweg 12
Marjolein Grotepass geeft aan diverse mensen die met kanker te maken hebben een voetmassage. Door middel van deze massage worden de organen, spieren en weefsels geactiveerd en afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis op openingstijden.

Toveren met taal
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met Kanker’, Wilhelminaweg 12
Rianne Rijntjes geeft een ontspanningsworkshop ‘Toveren met Taal’. Zij begint met een korte inleiding over de diepere lagen van taal, zoals het gebruik van metaforen. Daarna kunnen deelnemers zich laten meevoeren op de verhalen, boeken en gedichten die worden voorgelezen. Aanmelden voor deze workshop is noodzakelijk. Dat kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis gedurende openingstijden.

Bertolf in Het Klooster
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminastraat 12
Singer/songwriter Bertolf speelt muziek van zijn nieuwste album, getiteld Happy in Hindsight en zijn mooiste liedjes van z’n vorige platen. Happy in Hindsight volgt na de uitermate succesvolle theatertournees met de band Her Majesty, een tournee met Kasper van Kooten en zijn beide soloprogramma’s. Bertolf speelde eerder in de band van Ilse DeLange. Zijn solo-carriere explodeerde in 2008 met de hit-single Another Day. Kaarten à 21 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster. Bezoekers dienen te beschikken over een geldig vaccinatie-, herstel- of testbewijs in de CoronaCheck-app. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs tevens verplicht.www.kloosterwoerden.nl

zaterdag 16 oktober

Repair Café Harmelen
10:00-12:00, Harmelen, Bavohof, Joncheerelaan 7
Vrijwilligers staan weer klaar om kapotte spullen te repareren. Met het oog op de naderende donkere winterperiode is er speciale aandacht voor het repareren van fietsverlichting. Het Repair Café Harmelen is elke derde zaterdag van de maand open. Een fietsenmaker, naaister, elektriciens en een meubelmaker staan klaar om mensen te helpen. Ook is het mogelijk messen en scharen te laten slijpen. Om de reparaties nog beter te kunnen uitvoeren hebben de vrijwilligers behoefte aan een werkbankje. Wie er een heeft staan, kan bellen met: 06-14818725.

Regenboogexpositie
15:30-17:00, Woerden, Galerie van Slagmaat, Leidsestraatweg 36
Net als in voorgaande jaren tijdens de regenboogweek is er door Galerie van Slagmaat een expositie georganiseerd. Foto’s van King & Queens (i.s.m. Léon Hendrickx) vormen de basis. Micha Schneijderberg is daarin model met zijn andere helft Snorella WC. Voor vragen of meer informatie: mariette@galerievanslagmaat.nl.

Klank en ritme met Percossa
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
De ‘Rebels of Rhythm’ van Percossa staan garant voor stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor. In deze voorstelling ‘UNPLUGGED’ gaan ze terug naar de essentie van dit alles. Geen gelikte lichtshow of gepolijste fratsen, maar spiksplinternieuwe muziek en acts. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Bezoekers dienen te beschikken over een coronatoegangsbewijs, d.w.z.: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel van corona.

zondag 17 oktober

Optreden Woerdens Vocaal Ensemble
15:00, Kockengen, RK Kerk
Het Woerdens Vocaal Ensemble verzorgt, midden in de Maria-maand, een Maria-concert. Het koor brengt een gevarieerd programma ten gehore, van het ‘Ave Maria’ uit de renaissance van Verdonck, het ‘Ave Maris stella’ (Maria sterre der zee) van de romantische Grieg, tot het ingetogen ‘Mother God here I stand’ van de hedendaagse Tavener. Natuurlijk ontbreekt het indrukwekkende ‘Bbogoroditse devo´ (Ave Maria in het Russisch) van Rachmaninov niet. De entree voor dit concert is gratis. Na afloop is er een collecte.

woensdag 20 oktober

Koeiemartconcert
11:00-12:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein
Dit jaar is er geen Koeiemart in Woerden. Om toch in het sfeertje te komen, geeft Henk Verhoef op het carillon een Koeiemartconcert. Meer informatie is verkrijgbaar bij Stichting Carillon, via: carillonwoerden@gmail.com.

Kinderbingo en pannenkoeken
14:00-16:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Tijdens de herfstvakantie wordt er bij stichting Sinar Maluku een kinderbingo gehouden. Allen kinderen vanaf 6 jaar oud zijn welkom. Er worden zes rondes gespeeld met leuke prijzen. In de pauze kunnen deelnemers pannenkoeken eten. Deelname kost 5 euro, inclusief pannenkoeken en limonade. www.sinarmaluku.nl/agenda