• De circustent van Magic Circus staat in Woerden.
• De circustent van Magic Circus staat in Woerden. Foto: Piet-Hein Out

Magic Circus op het Exercitieveld

woerden • Magic Circus, het Nederlandse Stadscircus, brengt deze week een bezoek aan Woerden. Tot en met zondag 17 oktober is in de tent op het Exercitieveld de voorstelling ØPFANG te zien. 

Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid, oftewel Øpfang. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden. 

Eigentijds circusvermaak
Magic Circus is ook gastvrij en biedt met Øpfang een voorstelling vol eigentijds circusvermaak. Komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar.

Kaarten zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar via de website van het circus. Het is voor bezoekers noodzakelijk om bij de entree een coronatoegangsbewijs te laten zien. Bij winkels in Woerden waar een circusposter hangt zijn kortingsbonnen (3 euro per persoon) te vinden. De voorstelling ØPFANG van het Magic Circus is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

q  www.magic-circus.nl