• Middenvelder Roy Voorbij van VV Kamerik.
• Middenvelder Roy Voorbij van VV Kamerik. Foto: Thomas Sohilait

'Er staat zaterdag echt iets op het spel'

kamerik • VV Kamerik won afgelopen zaterdag het eerste duel van het seizoen. Zaterdag is VV Linschoten een nieuwe concurrent in de strijd tegen degradatie. De Kamerikse brigade van Yoni Sahertian is een van de gegadigden om volgend seizoen in de vijfde klasse uit te komen. 

Dit seizoen zal voor het eerst sinds jaren de spanning stijgen in de vierde klasse. Niet alleen bovenin hebben ploegen iets om voor te spelen, maar ook onderin zal dat het geval zijn. Maar liefst vier ploegen degraderen direct naar de nieuw te vormen vijfde klasse. VV Kamerik zal een van de ploegen zijn die hiervoor moeten waken en in die hoedanigheid spelen ze komend weekend een belangrijk duel tegen VV Linschoten.

"Dat zal zeker een belangrijke wedstrijd zijn. We spelen nu niet meer voor spek en bonen mee. Er staat echt iets op het spel”, vertelt middenvelder Roy Voorbij. In de afgelopen wedstrijden toonde hij zich erg belangrijk met meerdere doelpunten. Zo trof hij afgelopen weekend ook tegen concurrent VV Bodegraven doel met een hard schot van zo'n zestien meter afstand. "Ik kreeg de bal voor mijn voeten en haalde maar uit. De bal vloog er hard in en aan de ontlading van het team was ook te zien dat het een belangrijke openingstreffer was.” Het waren voor de Kamerikse vierdeklasser de eerste drie punten van het seizoen. Na nederlagen tegen Siveo '60 en NSV '46 was de ploeg daar ook aan toe. "Het is niet niks dat dat er vier ploegen uit gaan. Dan moeten wij ook realistisch zijn. Er moet dit seizoen simpelweg goed gepresteerd worden. Ik denk dat we Alphense Boys, Sportief en Bodegraven kunnen hebben, maar voor de rest moeten wij op de toppen van onze kunnen presteren. We staan er wel positief in hoor. We zijn helemaal niet bezig met de mogelijkheid van degraderen. Dat moeten we ook zoveel mogelijk loslaten en ons richten op onze eigen ontwikkeling", aldus Voorbij die ook in de voorbereiding op dit seizoen al geregeld op het scoreformulier was terug te vinden. "Ik zit gewoon lekker in mijn vel. Daarnaast ben ik vooral blij weer op het veld te mogen staan na die periode van corona. Dan ga sta ik ontspannen op het veld.” 

In die hoedanigheid is het duel met VV Linschoten van enorm belang. Een driepunter zorgt voor lucht bij de Kamerikse ploeg. Daarnaast is VV Linschoten ook een van de, op het eerste oog, concurrenten voor de laatste degradatieplek. "Het is altijd lastig voetballen tegen ze. Wanneer bij ons de neuzen allemaal dezelfde kant op staan, dan denk ik echt dat we daar kunnen winnen. Overigens zal dat voor hen niet anders zijn hoor. Twee wedstrijden op rij winnen zou wel top zijn."