Siveo bekert door na eenvoudige zege

zegveld • Siveo heeft zonder veel moeite de hindernis naar de volgende bekerronde kunnen nemen. Tegen SPV stond binnen een half uur de 3-0 eindstand op het scorebord.

Zoals de laatste weken gebruikelijk kwam Siveo ook dinsdagavond furieus uit de startblokken. Het werd daarbij ook wel geholpen door een erg apathisch SPV. De geel-blauwen sneden in die eerste fase eenvoudig door de Polsbroekse defensie.

Prijsschieten

Het was de in de spits opererende Ricardo Würsten die al binnen enkele minuten de score opende: 1-0. Vervolgens schoot Erik Verlaan in de twaalfde minuut de 2-0 binnen. De fraaiste goal kwam echter op naam van middenvelder Sven van der Plank. Hij knalde van ver buiten strafschopgebied de bal langs de kansloze goalie (3-0). Het leek prijsschieten te worden, want Siveo kreeg voor de rust nog volop mogelijkheden om de score op te voeren.

Evenwicht

Na de thee kwam er een wat meer weerstand biedend SPV in het veld. Met als gevolg dat de wedstrijd meer in evenwicht was. Hoewel beide teams nog wel mogelijkheden kregen, bleef de stand in een gezapig slot uiteindelijk steken op 3-0. Het is voor de geel-blauwen afwachten welke tegenstander uit de hoge KNVB-hoed wordt getoverd.

Afgelopen zaterdag speelde Siveo voor de competitie 1-1 gelijk tegen SC Woerden. De ploeg uit Zegvelkd had lang zicht op de winst, maar incasseerde laat in de wedstrijd alsnog de gelijkmaker.