Stadsderby: 'Vooralsnog pakken wij de punten'

woerden • Voor het eerst sinds twee jaar is SC Woerden weer de gastheer voor de stadsderby tegen VEP. De gastheren zijn komende zaterdag ook de favoriet voor het treffen met de zwart-witte brigade. Aanvoerder en verdediger Aimé van den Bovenkamp blikt vooruit op het duel tussen de twee rivalen. 

Waar SC Woerden na vier wedstrijden een keurige tweede plaats bekleedt, is de situatie voor VEP totaal anders. De ploeg van Ronald Schalkwijk kwam niet verder dan een puntje tegen VV Linschoten en daarmee neemt de druk op die ploeg toe. Niet voor niets zal SC Woerden als favoriet worden gezien. "Vooralsnog pakken wij de punten. Het voetbal is ook nog lang niet altijd goed, maar bij vlagen wel. VEP heeft nog vrijwel geen resultaat behaald", zag ook Van den Bovenkamp. "Wij zullen wel meer individuele kwaliteit op het veld hebben staan, maar VEP kan wel enorm goed als team presteren." 

Dominant

De afgelopen jaren hebben wel uitgewezen dat de ploegen in onderlinge duels elkaar geen strobreed in de weg leggen. "Er is nooit een echt duidelijk winnaar of een ploeg die aan de bal enorm dominant is. Het zijn ook nooit grote uitslagen", weet Van den Bovenkamp. Ondanks het al ontstane verschil zal dat voor dit jaar niet de verwachting zijn. "De kracht van VEP ligt in de voorhoede. Voor mij als rechtsback verwacht ik leuke duels met Max Willebrands. Het zal daarnaast een drukke zaterdag worden. Met de herfstvakantie die is gestart zal er veel jeugd aanwezig kunnen zijn omdat die ook niet spelen. Het heeft alles in zich om een mooie dag te gaan worden.”
Dat er in de derby altijd iets gebeurt, dat herinnerde Van den Bovenkamp zich nog wel van twee jaar geleden. De laatste editie aan de Steinhagenseweg. "Daar zat echt alles in. Strijd, passie, enorme hagelbuien. Het ontbrak alleen aan goed voetbal. Dat is denk ik wel typerend voor onze derby’s. Ik heb wel het idee dat wij voor zaterdag voldoende kwaliteit hebben om het VEP voetballend lastig te maken." Dat zal alleen wel zonder Jeffrey Vlug en Roman Getrouw gebeuren. Beide spelers ontbreken vanwege een weekend weg. "Dan lever je aan de bal wel wat in, maar ik denk dat we met Jesper Kleiweg en Leroy Scholman nog voldoende kwaliteit in de ploeg hebben. Het zal in ieder geval niet aan hun gemis liggen."

Beide trainers hebben eveneens zin in het treffen. "We gaan zien wat we tegen SC Woerden klaar kunnen spelen. Die wedstrijd staat wat mij betreft op zichzelf", vertelde Schalkwijk die daarmee niet naar het enkele behaalde punt op de ranglijst kijkt. Ook collega Mike Doornkamp houdt zich op de vlakte. In een favorietenrol van SC Woerden gelooft hij daarom niet. "Volgens mij is er in deze wedstrijd geen favoriet. Zij zullen drie punten moeten pakken, terwijl wij onze goede start heel graag een goed vervolg willen geven.” Van den Bovenkamp wil vooral een heuglijke zaterdag beleven. "Nog een keer goed trainen en dan gaan we een lekker potje voetbal spelen. Als we dan de drie punten ook nog in huis houden, is het feest helemaal compleet."

Nik Mandemakers