Optreden Miracles bij Marathon Kerkdienst

woerden • Het Woerdens gospelkoor Miracles treedt zaterdag 23 oktober op tijdens de Marathon Kerkdienst in de Citykerk het Steiger in Rotterdam. Het is voor de derde keer dat het koor is uitgenodigd. 

De Marathon Kerkdienst is een kerkdienst die aan de vooravond van de Marathon Rotterdam wordt gehouden en is bedoeld voor zowel lopers als supporters van lopers. Geïnspireerd door vergelijkbare diensten in Berlijn, Londen en New York is deze dienst in 2006 ook naar Rotterdam gehaald. 

Lopers

De kerkdienst is voor iedereen toegankelijk, maar wel gericht op lopers en hun supporters en duurt ongeveer een uur. Er wordt gebeden en een aantal vlot in het gehoor liggende liederen worden gezongen. Miracles ondersteunt deze dienst met diverse Engelstalige black gospel nummers. De ‘preek’ is een bezinning op de grote loop van de volgende dag. Voorgangers zijn Hubert Berbée en Guus Koelman. De lopers worden in de gelegenheid gesteld, om op het nagebouwde parcours (op schaal) door middel van een kaars aan te geven waar zij problemen verwachten en op die manier zich dan gesteund weten. De dienst begint om 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken: koffie, thee, of fris.


Huldiging voor Ellen van Dijk

woerden • Wielrenster Ellen van Dijk wordt op dinsdag 26 mei gehuldigd op het Kerkplein in Woerden. Dit voor haar prestaties van het afgelopen najaar. Van Dijk werd zowel Europees kampioen op de weg als wereldkampioen tijdrijden. De huldiging vindt plaats op de avond dat in Woerden eigenlijk de Kiremko Nacht van Woerden gereden zou worden. Oud-profwielrenner Jelle Nijdam treedt op als spreekstalmeester. De huldiging is van 18.30 tot 19.00 uur. Publiek is vanaf 18.00 uur welkom. Voor een plekje binnen de hekken, dichtbij het podium, is een coronapas verplicht.