• Bij Blik Op Hout kunnen kinderen een lampion halen.
• Bij Blik Op Hout kunnen kinderen een lampion halen. Foto: aangeleverd

Geen Koeiemart, wel Snertweek in Woerden

woerden • Dit jaar is er weer geen Koeiemart. Om de pijn wat te verzachten komt Stadshart Woerden van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober met de Snertweek. Gedurende de week is er van alles te doen rondom de bekende Koeiemart-tradities.  

Het begint maandag 25 oktober met de Snert Verkiezing. Wie-o-wie maakt de lekkerste snert van Woerden? Er zijn dit jaar twee categorieën: traditionele snert en eigenwijze snert. Dat laatste is snert die is bereid op geheel eigen wijze. Voorwaarde is wel, dat het herleidbaar is naar erwtensoep. Deelnameformulieren liggen klaar bij Keurslagerij van Kesteren (Kruisstraat 5) en Buro Fudge (Rijnstraat 36B). Deelnemers krijgen dan ook meteen een bakje mee naar huis om de erwtensoep in te doen. Een jury gaat bij Brownies&DownieS alle soepen proeven, om een winnaar te kiezen.

Kraampjes

Op woensdag 27 oktober staan er tóch wat kraampjes in de stad. De weekmarkt is er en ondernemers van Stadshart Woerden zetten een kraampje voor hun deur. 's Middags om 15.00 uur verzorgt kinderboekenschrijfster Tosca Menten een interactieve familievoorstelling in Het Klooster. 

Op vrijdag 29 oktober start om 19.00 uur de Koetjes & Kalfjes parade vanaf het pop-upmuseum aan de Rijnstraat. Kinderen mogen, verkleed als koe, meedoen met deze lampionnenoptocht door de stad. Wie geen koeien-verkleedspullen heeft, kan een mooi hoedje downloaden op de website van Stadshart Woerden (www.stadshartwoerden.nl), uitprinten en versieren. Ook kunnen kinderen een lampion ophalen bij de Wereldwinkel (Havenstraat 49), Blik Op Hout (Rijnstraat 26), de Hobbyshop (Rijnstraat 16-18), Jan's Steen (Voorstraat 15), Ma Copine (Plantsoen 5), Mini&Me (Voorstraat 11), Shoeby (Kerkplein) en Intertoys (Voorstraat). Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 oktober kunnen kinderen hun lampion gratis versieren bij de de Hobbyshop.

Schijt-je-Rijk

Op zaterdag 31 oktober staat er op de Koeiestoep (op het pleintje tussen Viviamo en het Stadshotel) een echte koe voor Schijt-je-Rijk. Het plein is opgedeeld in 'koe-ordinaten'. Wie wil raden waar de koe schijt, maakt kans op een cadeaupakket met Woerdense artikelen t.w.v. 100 euro. Wie de komende dagen een aankoop doet bij één van de winkels van Stadshart Woerden, krijgt een 'KOE-pon uitnodiging. Daarop staat alle informatie die nodig is om de koe-ordinaten door te geven. Voor wie het evenement op de voet wil volgen, zijn er speciale vip-plekjes. Wie een dergelijk plekje weet te bemachtigen, krijgt koffie met een taartje met een dekentje erbij tegen de kou.

Bezoekers kunnen de gehele week aanbiedingen scoren bij de ondernemers van Stadshart Woerden. Deze staan vermeld in de Loeigoeie Koopjes KOEkrant die in de bus valt en in de stad is te vinden. 

Koeiejacht

Kinderen kunnen de hele week in het stadscentrum op zoek naar koeien die zich hebben verstopt. Bingokaarten voor de Koeiejacht zijn verkrijgbaar bij het pop-up museum op Rijnstraat 35-37 of bij de Wereldwinkel (Havenstraat 49). Wie het formulier aan het eind van de Koeiejacht inlevert, maakt kans op mooie prijzen.
Wat dit jaar niet ontbreekt, is de kermis. Die is op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 oktober op het Exercitieveld.