vrijdag 22 oktober

Stoelyoga
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Deze les van Diana Horsman is bedoeld als kennismaking met stoelyoga. Dit is de meest milde vorm van yoga en wordt zittend op of staand bij een stoel beoefend. Het is een ontspannende bewegingsvorm die een positieve uitwerking heeft op pijn en bewegingsbeperkingen. Ook oefeningen ter verbetering van het zelfhelend vermogen komen aan bod. Voor geestelijke ontspanning worden ademhalingstechnieken en meditatie ingezet. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

maandag 25 oktober 

ZOOOM ledenpresentatie
19:15-22:00, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
In één moment kan het leven drastisch veranderen. Dan is het fijn als de zaken goed geregeld zijn. Maar wanneer is het goed geregeld en wat zijn de mogelijkheden? ZOOOM-leden Nicole Fazzi van Ametista Uitvaartbegeleiding en Renée ten Brink van Cretio LevensDossier vertellen er tijdens deze ledenavond van ZZP Collectief Woerden alles over. De bijeenkomst is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken met andere zzp’ers uit de gemeente Woerden. Ook niet-leden zijn welkom. Aanmelden kan via de website. www.zzpwoerden.nl

woensdag 27 oktober 

Loeigoeie snert-dag met Tosca Menten
15:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Dit jaar weer geen Koeiemart in Woerden? Dan maken we er samen met Tosca Menten voor de Woerdense jeugd zelf een bijzondere snert-middag van! De Woerdense Tosca, de grappigste kinderboekenschrijfster van Nederland, of nee van Europa, de hele wereld, het heelal, speelt een interactieve voorstelling voor jong (9+) en oud. Tosca vertelt, leest voor, zingt en speelt samen met muzikant Mirek. Er is een hoop te beleven, er wordt gezongen, muziek gemaakt en daarnaast is er een workshop liedjes schrijven, een quiz en nog veel meer leuks. Kaarten à 6 euro zijn te koop via de website van Het Klooster. Bezoekers vanaf 13 jaar dienen te beschikken over een coronatoegangsbewijs.

Gebarencafé Woerden
19:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Gebarencafé Woerden biedt een gratis en vrijblijvende workshop gebaren, met het toepasselijke thema: ‘Koeienmart en de lol’. Het café is een ontmoetings- en ervaringsplaats voor doven, slechthorenden én horenden om elkaars werelden te leren kennen in ontspannen sfeer. Gebaren- en schrijftolken zijn aanwezig. Meer informatie: gebarencafewoerden@gmail.com.

donderdag 28 oktober

Herfstbingo Zonnebloem
14:00, Harmelen, Het Trefpunt, Iepenlaan 2Traditionele herfstbingo van de Zonnebloem. Er zijn mooie prijzen te winnen en natuurlijk gebeurt dit alles onder het genot van een kopje koffie, een drankje en een hapje. De toegang is gratis, maar bij de uitgang staat er een collectebus voor de bestrijding van de gemaakte kosten.

vrijdag 29 oktober

Mannenochtend
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Na een kop koffie vertrekt de groep naar het Stadsmuseum voor een rondleiding en bezoek aan de expositie over de Koeiemart. Hoewel mannen ook te maken hebben met de ziekte kanker of met het verlies van een dierbare, blijkt dat zij vaak minder goed aansluiting vinden of andere interesses en behoeftes hebben. Daarom organiseert Inloophuis ‘Leven met kanker’ met een speciale Mannenochtend op de laatste vrijdagochtend van de maand met een bedrijfsbezoek om zo het nuttige met het aangename te verenigen. Dat de behoefte bestaat, bleek al tijdens de eerste ochtend in januari. De gesprekken kwamen als vanzelf op gang tijdens het bedrijfsbezoek. Ideeën voor aankomende Mannenochtenden zijn welkom, eigen inbreng van de deelnemers wordt bijzonder op prijs gesteld. Wie de Mannenochtend wil bijwonen, dient zich aan te melden. Dat kan telefonisch via: 0348-447643, 06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

zaterdag 30 oktober

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het ‘kloosteravontuur’ begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaat de tour naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. De gids vertelt bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, zijn bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.