Onderzoek naar bouw 29 woningen

woerden • Esprit Projectontwikkeling en de gemeente Woerden onderzoeken de mogelijke bouw van circa 29 eengezinswoningen met tuin op de locatie Johan de Wittlaan 12B, C en D. 

Het terrein vormt het laatste puzzelstukje tussen het nieuwbouwplan Witt op het voormalige Pels-terrein en de bestaande woningen van het Staatsliedenkwartier. Op het terrein zijn momenteel een taxibedrijf, een dansschool en een aannemersbedrijf gehuisvest. In het plan komen de hoogste woningen (maximaal vier verdiepingen) langs het spoor. Dit zorgt voor een geleidelijke overgang van de hoogbouw in het plan Witt naar de lagere woningen elders in het Staatsliedenkwartier. 

Dure maatregelen

De woningen in het plan vallen in de hogere prijsklasse. Dat heeft alles te maken met de locatie. Goedkoop bouwen is hier lastig, omdat het gaat om een klein project, waarbij hoogbouw niet gewenst is en er dure maatregelen nodig zijn vanwege de ligging aan het spoor. Sociale huur is hier dan ook niet haalbaar, die komt er wel in het naastgelegen plan Witt, in De Houttuin op Nieuw-Middelland en in Snellerpoort.

Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste woningen in 2022 gebouwd gaan worden.