'Kinderen kunnen wel degelijk Sint ontmoeten'

woerden • Dat de intocht van Sinterklaas dit jaar in Woerden niet op traditionele wijze gevierd kan worden, vindt burgemeester Victor Molkenboer verdrietig. 

Een ontvangst aan de Haven is volgens de huidige regelgeving van Veiligheidsregio Utrecht niet mogelijk. De intocht is namelijk geen 'doorstroomevenement'. "Je kunt niet 8 à 9 duizend kinderen en ouders daar een uur stil laten staan", verklaarde Molkenboer tijdens de raadsvergadering van vorige week donderdag. Dit na vragen van CDA-raadslid Job van Meijeren. Die verlangde meer uitleg over het afblazen van de intocht.  

Alternatieve activiteiten

De burgemeester wees erop dat niet de gemeente, maar het Consulaat van Sinterklaas in Woerden de intocht organiseert. Het consulaat heeft al aangekondigd met alternatieve activiteiten te komen, om er dit jaar toch een feestelijke Sint-periode van te maken. De Sint komt dus wel naar de stad, alleen niet op grootse wijze. "Het is voor kinderen in Woerden wel degelijk mogelijk om de Sint te ontmoeten." 

Hij is ook niet bang dat ouders in Woerden massaal met hun kinderen uitwijken naar Harmelen, Kamerik of Zegveld om de intocht daar bij te wonen. "Onze ervaring is dat inwoners vooral de intocht in hun 'eigen' kern bezoeken. Wij verwachten dan ook niet dat de intochten in die plaatsen tot problemen gaan leiden."