• Twee sponsoren kregen een ingelijst shirtje van Ellen van Dijk.
• Twee sponsoren kregen een ingelijst shirtje van Ellen van Dijk. Foto: Paul van den Dungen

Feestelijke huldiging voor Ellen van Dijk op Woerdense Kerkplein

Algemeen

WOERDEN • Wielrenster Ellen van Dijk is dinsdagavond gehuldigd op het Kerkplein in haar woonplaats Woerden. Dit voor haar topprestaties dit najaar. Zij kroonde zich tot Europees kampioen op de weg en pakte de wereldtitel tijdrijden. 

Vergezeld door familieleden kwam Ellen vanuit grand café Plein 7 het plein oplopen waar de verzamelde menigte haar met een daverend applaus verwelkomde. Spreekstalmeester en oud-profwielrenner Jelle Nijdam heette haar hartelijk welkom. Ellen sprak daarna het publiek toe, waaronder tal van wielerfanaten. Ze was verrast door de grote opkomst en het uitbundige enthousiasme.

Ellen had daarnaast nog een verrassing in petto voor haar sponsoren Ivor Hooftman van Volvo Hooftman en Paul Oosterlaken van Kiremko. Zij kregen ieder een gesigneerd en ingelijst wielershirt overhandigd om op te hangen in hun kantoor. 

Wielershirt
WTC Woerden, de wielerclub waar Ellen haar wielercarrière begon en waar ze nog steeds lid van is, liet zich niet onbetuigd tijdens de huldiging. Voorzitter Jan van Leeuwen van de WTC kwam het podium op om Ellen te feliciteren. Hij overhandigde haar een speciaal voor haar gemaakt wielershirt met bijbehorende broek als cadeau.

Wethouder Sport, Arjan Noorthoek sprak vervolgens lovende woorden tot Ellen van Dijk en stak zijn bewondering voor de door haar geleverde prestaties niet onder stoelen of banken. Burgemeester Victor Molkenboer liet zich in soortgelijke woorden uit. “Ellen van Dijk heeft dit jaar een enorme prestatie geleverd waar wij in Woerden heel trots op zijn. Met deze huldiging op het Kerkplein vieren we, met haar en alle Woerdense wielrenliefhebbers, toch nog een klein wielerfeestje tijdens de Nacht van Woerden.” 

Hierna overhandigde de burgemeester een gouden broche met het gemeentewapen van Woerden.