• Winnares Marian Noorthoek (rechts) krijgt bloemen van Jolanda van der Blom, de Snertkoningin van 2020.
• Winnares Marian Noorthoek (rechts) krijgt bloemen van Jolanda van der Blom, de Snertkoningin van 2020. Foto: Thomas Sohilait

Marian Noorthoek ‘Snertkoningin van 2021’

Algemeen

WOERDEN • Marian Noorthoek is maandag in Brownies & DownieS gekroond tot Snertkoningin van Woerden. Volgens de jury van de Snertverkiezing was de door haar gemaakte erwtensoep de lekkerste in de categorie Traditionele Snert.  

Noorthoek gebruikte een 100-jaar oud recept als basis en maakte daar een kleine aanpassing op. Daarbij had ze goed gekeken naar het recept van Jolanda van der Blom, de Snertkoningin van 2020. 

Het duo Nienke en Esther Dost-de Ridder won met hun inzending in de categorie Eigenwijze Snert. Tot verbazing van de jury was dit een snert waar met grote letters op stond ‘NIET OPWARMEN, DEZE SNERT DIENT KOUD GEGETEN TE WORDEN’. Het bleek een zeer smakelijke hummus-achtige snert te zijn, die je als dip kan gebruiken. De jury roemde de originaliteit en de smaakbeleving. 

Een eervolle vermelding was er voor de veganistische erwtensoep. “Deze zou in een chique restaurant niet misstaan als tussengerecht”, verklaarde jurylid en Keurslager Gineke van Kesteren. De jury bestond verder uit Martijn Gerits van Winebar & Bites en Bij Petrus, Ed Zwennis van de Wereldwinkel, Bas Rozendaal van Soepel en Jolanda van der Blom, de Snertkoningin van 2020.