• Takken zagen in de natuur.
• Takken zagen in de natuur. Foto: Petra Borsch Fotografie

Natuurwerkdag ook in Woerden

woerden • Op drie plekken in de gemeente Woerden kan vrijdag 5 en zaterdag 6 november iedereen meedoen met de jaarlijkse Natuurwerkdag. Volwassenen en kinderen die een dagje in de natuur willen werken kunnen zich aanmelden.  

Bij Buitenplaats De Blauwe Meije in Zegveld maken deelnemers een takkenril en worden wilgen geknot. Langs het jaagpad aan de Oude Rijn in Harmelen gaan deelnemers takken zagen en takkenbossen maken. Bij Stichting De Kievit, eveneens in Harmelen, worden poelen schoongemaakt. Aanmelden voor een van deze klussen kan via www.natuurwerkdag.nl.   

In heel de provincie Utrecht zijn er meer dan 450 natuurklussen om aan mee te doen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insecten bouwen of bomen aanplanten. Landschap Erfgoed Utrecht, de initiatiefnemer van de Natuurwerkdag, helpt bij de organisatie van alle activiteiten. 

Biodiversiteit

De Natuurwerkdag is de grootste vrijwilligersdag in het groen. De dag is niet alleen alleen leuk en gezellig. Deelnemers dragen ook bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Alles staat dit jaar in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn dan ook gericht op het onderhouden en herstellen van de natuur zodat de leefomgeving van planten en dieren verbetert.