Hulp voor TechnoHUB

woerden • TechnoHUB, de technische opleidingslocatie in Woerden, krijgt hulp van Schneider Electric. Het bedrijf gaat gastlessen verzorgen en studenten helpen bij het vinden van een stageplek. 

TechnoHUB is een leeromgeving waar basisschoolleerlingen, vmbo-leerlingen en mbo-studenten kennis maken met de nieuwste technieken. Ze krijgen les in diverse domeinen, waaronder installatie- en electrotechniek, metaal, motorvoertuigen & logistiek, bouw, mechatronica en robotica. Doel van TechnoHUB is om de kloof tussen het bedrijfsleven en het onderwijs te verkleinen.    

Bij de start van het initiatief sponsorde Schneider Electric al materiaal voor de opleidingen, waaronder de elektrische distributie en regeltechniek voor klimaatbeheersing in het gebouw. De samenwerking is nu geformaliseerd. "Met de samenwerking met TechnoHUB hebben we nu in onderwijsinstelling op vmbo/mbo toegevoegd aan onze lijst van onderwijspartners", stelt Debby Slofstra, directeur van het technologiebedrijf. "Met deze samenwerking willen we bijdragen aan innovatie in het vakgebied en de transitie naar digitalisering en elektrificatie bevorderen. Naast innovatie ligt onze focus natuurlijk op het bevorderen van technisch talent. Zo helpen we studenten bij het vinden en bieden van stageplekken en delen we actief kennis door middel van gastcolleges."

Marloes Birkhoff, directeur TechnoHUB, is blij met de samenwerking. "De intensivering van samenwerking met het bedrijfsleven geeft een enorme plus aan de opleiding van onze leerlingen. Het brengt verdieping in het curriculum, geeft invulling aan beroeps- en bedrijfsoriëntatie en met de aanvulling van vakspecialisten in de lessen, krijgt de leerlingen gepassioneerd les en doceren we de actualiteit. Dit is heel inspirerend voor zowel onze leerlingen als onze docenten.” 

Naast de TechnoHUB heeft Schneider Electric een officiële samenwerking met de Avans Hogeschool, Hogeschool Utrecht, Technische Universiteit Eindhoven en de Vrije Universiteit in Amsterdam.