Reünie gymnasiumafdeling Kalsbeek College

woerden • De gymnasiumafdeling van het Kalsbeek College in Woerden houdt zaterdag 13 november een reünie voor oud-leerlingen. Dit naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de afdeling. 

De gymnasiumafdeling levert ieder jaar bovengemiddelde resultaten bij de ‘klassieke’ examens en heeft tal van interessante projecten en excursies op het programma staan. Zo is er een jaarlijkse gymnasiumdag, zijn er excursies naar het Archeon, Xanten en Nijmegen en maken leerlingen in het voorexamenjaar een reis naar Rome. In datzelfde leerjaar is er tevens een complete productie van een toneelvoorstelling. Aanmelden voor de reünie kan tot 5 november via de website van het Kalsbeek College. 

q  www.kalsbeekgymnasiumreunie.nl


Nieuwe groep vrijwilligers geschoold

woerden • Een groep nieuwe vrijwilligers van Inloophuis 'Leven met kanker' in ontving zaterdag hun certificaat voor de basistraining van de overkoepelende organisatie IPSO. Dit was sinds de coronatijd weer de eerste training die kon worden gegeven. De basistraining van zes dagdelen biedt de vrijwilligers inzicht in de ziekte en de behandelingen, de emoties die er bij spelen, de lichamelijke, psychische en sociaal-maatschappelijke gevolgen hiervan en de manier waarop ieder mens hier weer anders mee omgaat. De nieuwe vrijwilligers hebben geleerd hoe zij tot steun kunnen zijn. Het inloophuis biedt een plek aan mensen met kanker en hun naasten voor activiteiten, ontspanning en lotgenotencontact. Vrijwilligers bieden begrip, een luisterend oor, troost, ondersteuning. De mens staat in het inloophuis centraal en niet alleen het ziek zijn, het patiënt zijn.