Lustrumeditie ‘24 uur van Woerden’ in Westdampark

woerden • De lustrumeditie van de '24 uur van Woerden' vindt op 13 en 14 mei 2022 plaats in het centrum van Woerden, in en rondom het Westdampark. Dat is door de organisatie bekendgemaakt. 

De gemeente heeft het park beschikbaar gesteld omdat Woerden volgend jaar 650 jaar bestaat en vanwege het vijfjarig bestaan van het wandelevenement. De vorige edities van de '24 uur van Woerden' vonden plaats in het Molenvlietpark. De loop is bedoeld om geld in te zamelen voor Inloophuis 'Leven met kanker' en onderzoek naar de behandeling van leukemie bij kinderen in het Prinses Máxima Centrum. 

Tijdens de '24 uur van Woerden' wordt er een etmaal lang gelopen, in estafettevorm, door en rondom het Westdampark. Deelnemers laten zich sponsoren en verzinnen ludieke acties om zo veel mogelijk geld voor de goede doelen binnen te halen. Wie mee wil doen als teamcaptain of individueel deelnemer, kan zich al inschrijven. Deelname kost 10 euro. Meer informatie is per mail verkrijgbaar via: info@de24uurvanwoerden.nl en te vinden op onderstaande website.

q www.de24uurvanwoerden.nl


Straattheater 'light'

woerden • In het stadscentrum van Woerden vindt op zaterdag 6 november het 'Straattheaterfestival Light' plaats. 

Twee jaar achtereen ging het traditionele Straattheater vanwege corona niet doorgaan op de laatste zaterdag van juni. Dat is volgens de organisatie niet zomaar goed te maken. Om Woerden toch vermaak te bieden na deze langdurige afwezigheid, is er nu een 'Straattheater Light'. Tussen 12.00 en 17.00 uur lopen er diverse artiesten rond in het centrum, die het leuk vinden om bezoekers te laten verwonderen.
In 2022 komt er op vrijdag 24 juni ’s avonds en op zaterdag 25 juni weer origineel straattheater als vanouds.


Zieke essen langs weg gekapt

woerden • In opdracht van de gemeente Woerden heeft TreeMark de bomen langs de Oudelandseweg gekapt. De essen zijn geveld door essentaksterfte. 

Deze schimmelziekte is niet te genezen. De laatste jaren stierven steeds grotere delen van de bomen langs de weg af. De bomen moesten om die reden ook vaker gesnoeid worden om ze veilig te stellen. Bovendien liep de toekomstverwachting terug naar minder dan 5 jaar. Er is daarom gekozen voor vervanging. De ziekte wordt veroorzaakt door de schimmel vals essenvlieskelkje, die wordt verspreid via sporen in de wind. Vandaar dat in een essenlaan vaak alle bomen ziek worden. In november worden er nieuwe bomen geplant.