• Aimé Bovenkamp scoort namens SC Woerden.
• Aimé Bovenkamp scoort namens SC Woerden. Foto: Thomas Sohilait

Heldenrol voor Bouharab in stadsderby

woerden • Een jaar gestopt. Terugkeren bij de selectie. Geblesseerd raken aan de achillespees en met die blessure de winnende treffer binnen schieten in de stadsderby tussen SC Woerden en VEP. Dat is het verhaal van Anass Bouharab. De aanvaller was zaterdagmiddag de gevierde man nadat hij in de slotminuten van het duel de overwinning voor SC Woerden bezorgde. 

Dolle vreugde

Hij schoot vanaf de rand zestien de bal achter VEP-doelman Siebe Coffeng. De bal werd nog beroerd door Daan Visser. "Maar, die bal was er sowieso wel in gegaan", luidde de lezing van Bouharab zelf. Daarna was het van dolle vreugde het veld oversteken en het feest vieren bij de dug-out. "Dan ren je gewoon in het rond en weet je niet meer wat je doet. De eerste die je tegenkomt pak je vast en dan wordt het heel hard juichen." Opvallend genoeg is Bouharab niet waar te nemen op de enkele foto’s die er gemaakt zijn. "Ik kon mijzelf ook niet vinden inderdaad. Aimé van den Bovenkamp had mij omver geduwd, dus ik lag ergens op de grond."
Dat uitgerekend Bouharab de winnende zou maken, was door vrijwel niemand verwacht. De behendige aanvaller kampt met klachten aan zijn achillespees en kan niet meer dan een half uur spelen. En ook dat is pas van de laatste paar weken. ,,Het is nu een langdurige blessure en het gaat nog steeds niet echt lekker. Bij inspanning gaat mijn pees trekken en kan ik na een tijdje niet meer lopen. Omdat ik een jaar gestopt ben geweest, is mijn belastbaarheid gewoon erg laag geworden en dus kan ik niet meer te veel aan”, legde hij de aanleiding van zijn blessure uit.

Het bier in de kantine vloeide na afloop niet alleen omdat de derby tegen VEP gewonnen was. Nee, SC Woerden heeft grotere plannen. De club wil de nacompetitie gaan halen en daarvoor moet een periodetitel gewonnen worden. "SCH ’44 valt bijna niet te verslaan. Alhoewel ik ons daarin ook niet wil uitvlakken. In het verleden hebben we laten zien ook resultaat te kunnen boeken tegen ze. Bij voorbaat zijn we dus zeker niet kansloos. Door deze overwinning op VEP blijven we ook in de eerste periode goed meedoen en hebben we een behoorlijke uitgangspositie. Of we eventueel de periode van SCH ’44 zouden kunnen overnemen als zij kampioen zijn weet ik alleen niet." 

Kuiten

Na afloop van de wedstrijd begon voor Bouharab het grote genieten. "Een feest in de kantine en met vrienden en teamgenoten napraten. Dat is wel het beste.” Zaterdag is het in ieder geval uitgesloten dat Bouharab in de basis zal staan. "Ik doe elke dag mijn oefeningen om mijn kuiten sterker te maken zodat ik weer kan voetballen. Wanneer het over is, blijft onbekend. Het wordt echt een lange termijn behandeling. De hoop is er dat het herstel snel gaat, want dan weet ik zeker het team met assists en doelpunten te kunnen helpen.” 

Voor SC Woerden is de hoop dat reddende engel Bouharab komende zaterdag niet nodig is tegen VV Kamerik.

Nik Mandemakers