Actiegroep plant boom op Exercitieveld

woerden • De actiegroep Hart voor Natuur Woerden plant aankomende woensdag om 16.00 uur - op Nationale Boomfeestdag - een kleine boom op het Exercitieveld. Hiermee wil de actiegroep, die zich vorig jaar inzette om de kap van 43 monumentale kastanjebomen op het veld tegen te houden, de gemeente op een ludieke manier een handje helpen. De afgelopen jaren zijn al circa 20 van de 60 monumentale bomen rond het Exercitieterrein weggehaald, waardoor gaten zijn gevallen in de bomenrij. Er zijn toen geen vervangende bomen teruggeplaatst, wat gezien de instandhoudingsplicht die de gemeente ten aanzien van de oude bomen heeft wel dient te gebeuren. Afgelopen juni besloot de gemeenteraad dat de resterende bomen blijven staan en dat de gaten inderdaad gevuld gaan worden. Tot op heden blijft deze herplant echter uit, terwijl juist de herfst een goed plantmoment is. De actiegroep geeft graag een zetje in de goede richting met deze ludieke actie. 


Wilhelminaschool

woerden • De Wilhelminaschool in Woerden is komende vrijdag, de laatste dag dat de school open is, ook toegankelijk voor oud leerlingen en geïnteresseerden. Dit kan tussen 15.00 en 17.00 uur ‘s middags als rommel- en kinderkledingmarkt in de school wordt gehouden. "Het huidige gebouw dateert uit 1977, dus veel Woerdense kinderen hebben hier hun eerste school stappen gezet", aldus directeur Dianne Peterse. De Wilhelminaschool is sinds kort gehuisvest op een tijdelijke locatie zodat de bouw van de nieuwe school kan beginnen.


Kerstengel

woerden • Stichting Present Woerden organiseert dit jaar opnieuw Kerstengel Woerden. Een manier om in de periode voor Kerst een lichtpuntje te zijn voor iemand die het nodig heeft. In de vier weken voorafgaand aan Kerst brengt een ‘Kerstengel' in totaal vier keer een presentje bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit kan anoniem maar hoeft niet. Het gaat om een klein gebaar of presentje. Aanmelden kan tot 15 november op de website www.presentwoerden.nl.