Afbeelding
Foto: aangeleverd

Opknapbeurt voor Orakelplein

woerden • Het Orakelplein, gelegen aan de voorzijde van winkelcentrum Molenvliet, krijgt een flinke opknapbeurt. Dat gebeurt op initiatief van Stichting Duurzaam Woerden en Wijkplatform Molenvliet.

Het is de bedoeling dat het plein uitgroeit tot het kloppend hart van de wijk. 'Er is behoefte aan een gezellige ontmoetingsplek waar we elkaar fysiek kunnen treffen', schrijven de twee organisaties in een verklaring. 'Het plein moet een punt van samenkomst worden, waar iets te doen is, waar je gezellig kan verpozen, waar je kan netwerken en waar initiatieven en verbindingen ontstaan. Het moet vooral ook bijdragen om onze wijk gezelliger te maken.' 

Besparen

Bij de herontwikkeling worden zowel bewoners als winkeliers betrokken. 'We doen het voor elkaar en met elkaar. Met hulp van bewoners kunnen we besparen op de arbeidskosten en daar dan weer andere leuke dingen voor doen.' De gemeente Woerden heeft de regie in handen.

Deze maand wordt gestart met de eerste fase van het project. Het gedeelte tussen de bloemenwinkel en de hoogbouw Langewiek 3 krijgt een nieuwe inrichting. Er komt meer groen het hekwerk krijgt een lik verf. Tevens worden lampen vernieuwd. De beplanting wordt volgende maand, samen met de wijkbewoners, in de grond gezet. Wie mee wil helpen, kan een e-mail sturen naar: info@wijkjplatformmolenvliet.nl.