vrijdag 5 november

Flip Noorman zingt Leonard Cohen
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Bijgestaan door zijn band De Noormannen brengt Flip wegens succes nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Kaarten à 22,75 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl

zaterdag 6 november

Repair Café Woerden
09:30-11:15, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
In het Repair Café zorgen handige vrijwilligers ervoor dat kapotte spullen een tweede leven krijgen. Wie iets brengt gaat samen met een deskundige proberen te repareren. De vrijwilligers repareren fietsen, elektrische apparaten en verstellen kleding en textiel.

Open ochtend De Mantelmeeuw
10:00-12:00, Woerden, hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden voor de open ochtend kan telefonisch via: 0348-423784 of per e-mail: info@demantelmeeuw.nl.

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het ‘kloosteravontuur’ begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaat de tour naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. De gids vertelt bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, zijn bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Bingoavond
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Bingoavond bij SC Woerden. Er worden dertien ronden bingo gespeeld, waaronder twee keer een semi super ronde met een hoofdprijs van 75 euro en één keer de superronde met de hoofdprijs van 150 euro. Na ronde zes is er een loterij, met als hoofdprijs een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te ruilen tegen een waardebon van kaas- en kiphandel Van Bemmel in de Voorstraat. De kantine is vanaf 19.00 uur open.

zondag 7 november

Het Muizenhuis met Sam en Julia (3+)
14:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In deze nieuwe voorstelling maken de bekende muizen Sam & Julia (uit de populaire boekenserie Het Muizenhuis van Karina Schaapman) een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is. En thuis is waar je je muis voelt. Met Abke Bruins en Mark Haayema. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl

dinsdag 9 november

Workshop creatief schrijven
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Welmoed Homan laat deelnemers kennis maken met het schrijven ‘op een andere manier’. Deelnemers krijgen verschillende oefeningen aangeboden en feedback over hoe zij hun tekst sterker kunnen maken. Maar het belangrijkste is: schrijfplezier. Aanmelden kan via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het Inloophuis tijdens openingstijden. www.inloophuislevenmetkanker.nl

woensdag 10 november

Try-out Diederik van Vleuten
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Vanaf nu gaat Diederik van Vleuten moedig voorwaarts! ‘Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen’ (Kierkegaard). Dus deze uitdagende tijden vragen om zijn theatrale visie op de toekomst te richten. Of tenminste op het heden. Aan het verleden besteedde hij in drie bejubelde soloprogramma’s nu wel genoeg aandacht. Een ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging. Kaarten à 21 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl

‘Muziekgasten’
21:00-22:00, RPL-FM
Mariëlle Thiadens uit Harmelen is te gast bij het RPL-programma ‘Muziekgasten’. Mariëlle werkt in de entertainment en heeft een uitgesproken muzieksmaak. met speciale aandacht voor nieuwe muziek. ‘Muziekgasten’ is RPL programma waarin met een gast uit Woerden of omgeving een gesprek gevoerd wordt over zijn of haar muzieksmaak en welke betekenis deze muziek voor deze persoon heeft. Muziekgasten wordt gemaakt door Gilbert Drogenbroek, Diede Schipper en Winfried Vergeer. De uitzending is live te beluisteren en later terug te luisteren via de website van RPL (radio en dan uitzending gemist).

donderdag 11 november

De Andersons in Het Klooster
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren. Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten ze een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach. Nu met dichter en schrijver Sjoerd Kuyper. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk en zijn te bestellen via de website. Wie twee kaarten boekt, krijgt het tweede kaartje gratis.
corona.www.kloosterwoerden.nl

vrijdag 12 november

‘Impact van verlies’
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker, Wilhelminaweg 12
Esther van Breukelen verzorgt een workshop over het thema ‘Impact van verlies’. Van Breukelen is eigenaresse van ‘Liefde voor jou’, waar zij in haar praktijk aan huis werkzaam is als creatief therapeut, rouwtherapeut en ademcoach. Ook is zij trainer bij het Centrum voor Verborgen Verlies en bij Wildgroei community waar zij jongvolwassenen traint in persoonlijke groei en het volgen van je hart. Deze workshop is bedoeld voor personen die zelf zijn getroffen door ziekte en ook voor hun naasten of andere betrokkenen. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek. Toegang en consumpties zijn gesponsord. Meer informatie via: 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden. www.inloophuislevenmetkanker.nl

Gerben Budding met Ensemble Piacevole
20:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Gerben Budding en Ensemble Piacevole spelen muziek van Schütz en Schein: twee van de grootste Duitse componisten uit de 17e eeuw. Op het programma staan werken zoals Deutsches Magnificat en Canticum Simeonis II van Heinrich Schütz (1585-1672) en delen uit Israelsbrünnlein van Johann Herman Schein (1586-1630). De verzameling Israelsbrünnlein van Schein is een hoogtepunt uit de vocale kerkmuziek. Schütz en Schein waren bevriend. Schütz schreef een ‘tombeau' voor Schein in de vorm van het begrafenismotet ‘Das ist je gewisslich wahr und ein teuerwertes Wort'. Dit motet zal deze avond ook worden uitgevoerd. Daarnaast zal Nanette Mans (sopraansolist) samen met Gerben Budding (orgel) Ich werde nicht sterben uitvoeren van Schütz. De artistieke leiding van de avond is in handen van Gerben Budding, zanger, cantor, vesperorganist van de Domkerk en stadsorganist van de Gouda. Kaarten kosten 15 euro; 12-18 en CJP betalen 7,50 euro. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar: ensemblepiacevole@outlook.com of via www.ensemblepiacevole.nl/tickets-reserveren/

Lebbis in Het Klooster
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Lebbis speelt De Ziel, het derde deel uit de trilogie De Bovengrens. ‘Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.’ Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.