'We geven te vaak een voorsprong weg'

zegveld • De afgelopen periode is Ricardo Würsten goed bezig bij Siveo ’60. Als aanvallende middenvelder was hij voor de Zegvelders trefzeker in het duel met NSV ’46. Vlak voor tijd redde hij het afgelopen weekend een punt en dat was geen toeval.  

 "Hij is inderdaad erg goed bezig momenteel", gaf trainer Koos van Zoest na afloop van het duel tegen NSV ’46 al aan. Een lezing die Würsten zelf kan beamen. "Het gaat inderdaad goed de laatste tijd. Dat heeft ook te maken met de positie waar ik nu op speel. Voorheen was ik aanvaller, maar nu ben ik meer actief als ‘nummer 10’. Na een tijdje weet je dan hoe te lopen en dat gaat steeds beter.” Die gewenning op zijn nieuwe positie maakt dat Würsten de afgelopen twee weken belangrijk is geweest voor de ploeg. Hij wist tegen Rohda ’76 de gelijkmaker in de blessuretijd en deed dat kunstje tegen NSV ’46 dus vrolijk over. "Maar ik maak toch liever de winnende treffer hoor. We geven toch te vaak nog een voorsprong weg."  

Würsten haalt daarmee indirect een interessant onderwerp aan. Siveo ’60 staat in de slotfase van wedstrijden garant voor spektakel. Of de ploeg pakt nog een punt of geeft juist punten uit handen. "Dat heeft soms met concentratie te maken aan onze kant, maar het heeft er ook mee te maken dat we altijd vooruit blijven gaan. Zo wisselden we afgelopen zaterdag aanvallend en dan geeft dat nog meer druk en dat werkt."   

Dat alles gebeurt met de aanvallende middenvelder in de as van het veld. Een positie die bij de senioren nieuw voor hem is, maar geheel onbekend is hij ook niet met die hernieuwde rol. "In de jeugd heb ik vaker op het middenveld gestaan. Dit is natuurlijk wel anders, maar ik vind het lekker om de duels aan te gaan. Dat is mijn dingetje.” Voor zaterdag wacht voor Siveo '60 weer een nieuwe wedstrijd. Dan neemt de ploeg het op tegen Sportief en daar kijkt Würsten met genoegen naar uit. "Dat is een echte derby en die moeten we winnen. Dat zal niet vanzelf gaan, maar de uitdaging is er. Wij hebben momenteel een leuke groep en het draait wat dat betreft lekker."

Nik Mandemakers