• Stanley Mailoa neemt een hoekschop namens SCH '44.
• Stanley Mailoa neemt een hoekschop namens SCH '44. Foto: aangeleverd

'Mogen deze wedstrijd niet verliezen'

harmelen • Een belangrijk duel staat voor het Harmelense SCH ’44 op de rol. De ploeg, zelf de gedoodverfde titelfavoriet, treft in Zwammerdam de enige ploeg die deze competitie nog geen puntverlies heeft geleden en er lustig op los scoort. 

Zaterdag zal SCH ’44 tegen Zwammerdam met Stanley Mailoa aan de aftrap verschijnen. Het afgelopen weekend maakte de behendige buitenspeler weer zijn eerste minuten. Speeltijd die misschien wel eerder kwam dan verwacht. In de ochtend voorafgaand aan het duel met Nicolaas Boys meldde Jeffrey Buijt zich ziek af. Het leverde voor Mailoa weer een half uurtje voetballen op. "Ik ben blij dat ik er weer ben inderdaad. Het betrof een blessure aan mijn hamstring en in de afgelopen weken heb ik keihard getraind om weer terug te komen bij de groep.”
"Ik heb nog nooit tegen Zwammerdam gespeeld, maar zo heb ik dit jaar wel meer primeurs.” Niet heel vreemd, want Mailoa heeft in het verleden vooral bij ploegen gespeeld die niet in aanraking kwamen met vierdeklassers. Via Alphense Boys belandde hij bij PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Vervolgens voerde zijn loopbaan hem langs ploegen uit de regio. Sportlust ’46, het voormalige VV Montfoort, SC Woerden en vervolgens nog bij de senioren van Alphense Boys en Leonidas. "Ik heb wel samenvattingen van Zwammerdam gezien en daar zitten wel een paar goede voetballers bij. Wij hebben ook een goed elftal, alleen moet dat er op sommige momenten nog beter uitkomen."  

Zo speelde de Harmelenaren afgelopen zaterdag voor de eerste keer dit seizoen gelijk. Nicolaas Boys hield SCH '44 op een gelijkspel. "Je kan ook altijd tegen puntverlies aanlopen natuurlijk. Het is niet goed geweest, maar je weet wel weer dat je dus altijd een keer kan gelijkspelen. We krijgen de komende periode meerdere lastige potjes tegen onder meer SC Woerden." Wedstrijden die belangrijk zijn voor het uiteindelijk doel dat ook bij Mailoa als een paal boven water staat. Echter, hij houdt ook nog een slag om de arm voor een toekomstig kampioenschap. "Het is niet per se een uitgemaakte zaak dat wij even kampioen worden hoor. Het wordt goed neergezet en een titel zit er uiteraard in. De komende weken willen wij een paar goede stappen zetten. Nu is het niet zo dat er een ramp is gebeurd met het eerste puntverlies. Sommige mensen doen wel zo, maar dat kan een keer gebeuren.” Zaterdagmiddag moet SCH '44 paraat staan. "We moeten er bovenop vliegen”, aldus Mailoa die ook weet dat er wat meer druk op staat. "Deze wedstrijd mogen wij echt niet verliezen.”