• Deel van de van het jubileumboek.
• Deel van de van het jubileumboek. Foto: aangeleverd

Jubileumboek van De Berichtgever

zegveld • Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van De Berichtgever dat in Zegveld en de Zegveldse Meije huis-aan-huis wordt bezorgd, schreef Zegvelder en redactielid Gert Ton het boek ‘In gesprek met...’ 

In het boek zijn 35 interviews met bekende Zegvelders en Meijenaren opgenomen die Ton de afgelopen vijf jaar maakte voor het maandelijkse nieuwsblad. Het was voor de auteur iedere keer weer een verrassing welke verhalen hij te horen kreeg. De geïnterviewden vertelden over hun schooltijd, maar ook over de oorlog, het Jappenkamp en het dorpsleven. 

Het vertrouwen dat de geïnterviewden stelden in de auteur bracht de mooiste verhalen naar boven. Zo kon Ton leuke en spontane anekdotes optekenen, maar ook een stukje geschiedenis beschrijven die de geïnterviewden niet onberoerd lieten en waarbij de emoties soms zichtbaar waren. Na het verschijnen van het boek op 20 november is het boek voor 25 euro (exclusief eventuele verzendkosten) te koop. Het boek is te bestellen bij Gert Ton, Broeksloot 43, in Zegveld of per e-mail: gertton@hetnet.nl. Tevens bij Gerkla Gerritsen, Eikenlaan 19 in Zegveld. Haar e-mailadres is: info@studiogg.nl. Bestellingen kunnen op 20 november tussen 10.00 en 12.00 uur worden afgehaald in Gasterij De Milandhof in Zegveld.

Wie vragen heeft of meer informatie wil, kan bellen met schrijver Gert Ton: 0348-691892 of 06-19137538.