Spelen met bandleden Broken Brass

woerden • Broken Brass staat zaterdag 27 november op het podium van Het Klooster in Woerden. Het ensemble mixt een aanstekelijke brass-sound met de flow van hiphop, de drive van electro-punk en de energie van rock-‘n-roll. 

Speciaal voor blazers en percussionisten die willen weten hoe de unieke Broken Brass sound tot stand komt, verzorgen de bandleden 's middags een workshop. Tijdens de workshop worden (amateur)muzikanten uitgedaagd om op een nieuwe manier naar hun instrument te kijken. De workshop is geschikt voor alle koper- en houtblazers, drummers en percussionisten. Zij worden begeleid door een workshopleider van hun eigen instrument en kijken mee over de schouder van de andere instrumenten. 

Improvisatie

Na een korte introductie wordt er aan een nummer uit het 'Broken Brass Songbook' gewerkt. Er zal inhoudelijk naar de muziek worden gekeken, waarbij onder andere de manier van spelen (articulatie, houding, ademhaling), maar vooral ook (podium)presentatie, spelplezier en improvisatie aan bod zullen komen. Aan het eind van de workshop spelen de deelnemers samen met de bandleden het gekozen nummer. 

De workshop begint 14.00 uur en inschrijven kan via: https://www.kloosterwoerden.nl/broken-brass-workshop-zaterdag-27-november/. Kaarten voor het optreden, 's avonds 20.15 uur, zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.