Lionsclub zoekt straatambassadeurs


FOTO: 

• Bak waarin houdbare producten kunnen worden gelegd. 

woerden • Lionsclub Castellum Laurum Woerden zamelt sinds de coronamaatregelen houdbare voedingsmiddelen in voor de Voedselbank via de ‘stratenactie’. 

Een groot aantal straten heeft zich al aangemeld, maar de Lionsclub zoekt nog straatambassadeurs in de wijken Snel en Polanen, Waterrijk en Staatsliedenkwartier. Met uitbreiding naar alle wijken en kernen wordt een gemeentelijk netwerk neergezet waar mensen makkelijk kunnen doneren in hun eigen buurt. Een straatambassadeur plaatst in de eigen voortuin een bak waar donateurs coronaproof houdbare producten in kunnen leggen. Hij of zij geeft maandelijks door aan de buren en donateurs aan welke producten er behoefte is. De vrijwilligers van de Voedselbank halen maandelijks (of zoveel eerder als nodig) de ingezamelde producten op bij de ambassadeurs en verdeelt die onder de klanten van de Voedselbank. 

Wie straatambassadeur wil worden kan zich aanmelden via: woerden.castellumlaurum@lions.nl of kijken op de website: https://woerdencastellumlaurum.lions.nl/hulp-voedselbank-woerden-dmv-stratenactie