vrijdag 19 november

Optreden Janne Schra
19:30, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Met haar nieuwe theatershow speelt de veelzijdige Janne Schra - met haar virtuoze band - de parels van de Nederlandse muziek uit de vorige eeuw en voor het eerst haar eigen, spiksplinternieuwe, Nederlandstalige chansons met wortels in de Jazz & Gipsy. Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.

Harpconcert
20:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Joost Willemze, een jong en veelbelovend Woerdens harptalent, zal een harpconcert verzorgen Hij speelt werken van onder andere Carl Philipp Emanuel Bach, Paul Hindemith en Marcel Tournier. Het programma wordt afgewisseld met enkele orgelwerken, gespeeld door Jeroen de Haan, organist van de Lutherse Kerk in Woerden.De toegang is vrij; bij de uitgang wordt een vrije gift gevraagd.

zaterdag 20 november

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het ‘kloosteravontuur’ begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaat de tour naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. De gids vertelt bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, zijn bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

‘Troost, weemoed en overgave’
15:30, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Leden van het Christelijk Oratoriumkoor Woerden zingen 19e eeuwse romantische koorliederen, met als thema ‘troost, weemoed en overgave’. Een najaarsconcert met werken van Brahms, Bruckner, Hauptman, Rheinberger, Mendelssohn en Bach. Entree is gratis. Wel is er na afloop een collecte. Toegang alleen met coronabewijs (QR-code).

Najaarsconcert OBK
20:00, Waarder, PKN Gereformeerde Kerk, Dorp 24
Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) uit Driebruggen geeft een najaarsconcert. Onder leiding van dirigent Mark van Mil spelen de muzikanten fraaie nummers zoals onder andere: Postludium voor Fanfare, Radio Oranje Medley, Oregon, Knoxville-1800 en To my Country van Bernard Zweers. Ook zal het opleidingsorkest ten gehore brengen. Zij spelen onder andere From Russia with Love, Yello Mountains en Hymne a la Nuit. De saxofoongroep en slagwerkgroep zullen eveneens van zich laten horen. Concertbezoekers van 13 jaar en ouder hebben voor toegang tot onze concerten een geldig QR-code van het coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs nodig.www.obkdriebruggen.com

Najaarsconcert Next
20:15, Woerden, Lutherse kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Het Utrechtse Kamerkoor Next verzorgt een najaarsconcert. Op het programma staan werken van Thomas Tallis tot Eric Whitacre en van Benjamin Britten tot David Lang. Kamerkoor Next, in 2015 opgericht, bestaat uit jonge, ambitieuze zangers uit Utrecht en omgeving. Zij hebben hun sporen verdiend in verschillende studentenkoren en zijn actief (geweest) in verschillende (semi-) professionele ensembles. Het koor was de afgelopen jaren ook te horen op Radio 4 en te zien in Podium Witteman. Kaarten kosten 20 euro aan de deur en 17,50 euro voor studenten/CJP-houders. In de voorverkoop via de website is de prijs 18 euro en 15 euro voor studenten/CJP-houders. www.kamerkoornext.nl

zondag 21 november

Jeugddienst
18:30, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Dienst met als thema ‘Bidden, een lastig verhaal’. Bidden is iets heel persoonlijks, maar kan ook een zoektocht zijn. Hoe ‘werkt’ het gebed en hoe geef je dat eigenlijk vorm? Hoort God je? En hoe ga je om met dingen die vervolgens wel of niet in je leven gebeuren? De dienst wordt geleid door ds. Paul Visser uit Amsterdam. Opgeven voor een plek in de kerk kan via de website van Hervormd Woerden. Daarnaast is het mogelijk om de dienst digitaal te volgen via YouTube of de Kerkomroep.

vrijdag 26 november

Pakjesavond bij Soosjaal
20:00, Woerden, De Plint, Jozef Israëlslaan 20
Pakjesavond bij Soosjaal, de soos voor jongeren met autisme. Deelnemers vieren Sinterklaasavond met elkaar en nemen allemaal een pakje mee van rond de 5 euro. Meer op de website van Autisme Woerden.

Intiem concert met Ricky Koole
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Als Ricky één ding duidelijk is geworden de laatste onzekere tijd, dan is het dit: zonder muziek is er niks aan. Dus komt ze nu met een avond waarin ze precies doet waar ze zin in heeft. Zij geeft een intiem concert waarin zij songs van haar eerdere platen speelt maar ook nummers die ze de afgelopen maanden heeft geschreven.Ze begeleidt zichzelf op gitaar en wordt bijgestaan door Paul Bond, een veelzijdig muzikant en zanger (van Strange Brew, Dandelion, Woodstock).Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl