Alleen bij winst houdt SC Woerden zicht op periodetitel

woerden • Zaterdagmiddag kan SC Woerden op bezoek bij VV Linschoten een belangrijke stap zetten richting een eerste periodetitel. De ploeg van Mike Doornkamp volgt Zwammerdam in het kielzog en is de naaste belager van de huidige koploper in de vierde klasse. 

Sven van Lunteren heeft geen prettige herinneringen aan het affiche ‘VV Linschoten-uit’. De laatste keer dat hij daar naartoe mocht werd er verloren en stond Van Lunteren zelf nog voor de rust met twee keer geel onder de douche. Dat duel werd in de slotfase van het duel discutabel met 3-2 verloren. Zaterdagmiddag wacht voor de Woerdenaren een nieuwe kans. Ook dat duel zal voor de Woerdenaren beladen zijn. Die wedstrijd moet namelijk gewonnen worden om in aanmerking te blijven komen voor de periodetitel. Des te neer omdat Zwammerdam dinsdagavond het inhaalduel met VV Linschoten gemakkelijk met 0-3 wist te winnen. Zaterdag moet Zwammerdam namelijk verliezen, anders is de periode uit zicht voor de Woerdenaren.

Geflatteerd

"Ik vind wel dat de positie waar wij staan enigszins geflatteerd is. Wij hebben namelijk alleen nog maar ploegen uit het rechterrijtje gekregen. Wat dat betreft is het programma dat wij hebben erg gunstig. De enige echte test tegen Nicolaas Boys ging niet door", schetst Van Lunteren een realistisch beeld van de situatie. Nog twee wedstrijden staan er op het programma voor de Woerdenaren en daarin is het afhankelijk van de resultaten van Zwammerdam. "Zij doen het erg goed momenteel. Wij moeten eerst zaterdag maar eens doorkomen. Het gaat sowieso om de lange termijn. Dan is het belangrijk dat we wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken." 

Dat de uitgangspositie waarin SC Woerden momenteel zit een prettige is, dat staat ook voor Van Lunteren buiten kijf. "Het zal alleen niet makkelijk gaan. We hebben dit seizoen dan wel overtuigend van VV Kamerik en Sportief weten te winnen, maar tegen VEP, Rohda '76 en Alphense Boys ging het gewoon heel moeizaam. In het gelijke spel mochten we erg tevreden zijn met een gelijkspel, want we stonden met een man minder en zij misten ook nog eens een strafschop. Het zit dus wel mee inderdaad. Winnen we ook van de top-5 dan kunnen we misschien stellen dat we dat dan ook afdwingen. We mogen ook niet klagen, want we staan momenteel wel in de positie dat we nog om de periodetitel meedoen."

Nik Mandemakers


Prijs voor vier teams tv Miland 

zegveld • Tennisvereniging Miland uit Zegveld heeft de najaarscompetitie goed afgesloten. Alle vier de teams die meededen aan de regiocompetitie op de vrijdagavond hebben zich in de prijzen gespeeld. Er was voor de teams tweemaal goud en tweemaal zilver. De kampioenschappen werden tijdens de laatste (spannende) speeldagen binnengesleept.