Sint maakt in Jeep rondje door Woerden

woerden • Terwijl het feest in veel andere steden werd afgeblazen, is Sinterklaas zaterdagmiddag 'gewoon' aangekomen in Woerden. 

Een officiële intocht was het niet, maar dat weerhield de Sint er niet van om samen met zijn Pieten de hoofdstad van het Groene Hart te bezoeken. Vanuit een blauwe Jeep zwaaide hij naar alle kinderen langs de route. Zijn Pieten volgden in een paardentram erachter. Na de rit door de binnenstad reed de stoet richting Molenvliet en Tournoysveld. Door de onverwachte drukte was men gedwongen om van de route af te wijken.  

Het Consulaat van Sinterklaas heeft de komende weken nog een aantal activiteiten op het programma staan. Zo kunnen kinderen op zaterdag 20 november meedoen aan de Pieten- doe- dag die van 13.00 tot 16.00 uur in het stadshart wordt georganiseerd. De start is in de Kruisstraat. Aan het eind van de middag zijn de kinderen welkom om met Sinterklaas en zijn Pieten boekjes te lezen tijdens de Voorleesavond in de bibliotheek. Die is van 17.00 tot 18.00 uur. De Voorleesavond is op dit moment uitverkocht. 

Het Sinterklaasseizoen wordt afgesloten met de Audiëntie op 27 november met een grote vossen(pieten)jacht van 13.00 tot 16.00 uur. Het startpunt is ter hoogte van de Kruisstraat (tegenover Luciano). Sinterklaas is er ook bij. De jaarlijkse kleurwedstrijd is ook weer van start gegaan. Dit jaar zijn er leuke prijsjes te winnen welke worden gedoneerd door speelgoedwinkel Blik op Hout. De kleurplaat is op te halen bij diverse winkels in het stadshart en te downloaden vanaf de website van het Consulaat van Sinterklaas.