• Kinderenbezig met hun eigen ontwerp.
• Kinderenbezig met hun eigen ontwerp. Foto: aangeleverd

Meedenken over ontwerp speeltuin

kamerik • Er komt een natuurspeeltuin in Kamerik. Kinderen uit het dorp mochten vorige week woensdag laten weten hoe hun ideale speelplek eruit ziet.  

Met zand, klei, steentjes, veertjes en andere natuurlijke materialen maakten de kinderen in Park Mijzijde een natuurspeeltuin 'in het klein'. Dit in aanwezigheid van de persoon die de natuurspeeltuin gaat ontwerpen. "Zij vindt het heel belangrijk om kinderen te betrekken bij haar ontwerpen", vertelt Marieke van Kouwen. "Zij zijn immers de toekomstige gebruikers van de natuurspeeltuin." 

Handtekeningenactie

Het idee voor de aanleg van een natuurspeeltuin is afkomstig van vier meiden uit het dorp. Middels een handtekeningenactie wisten Nienke (11), Marjolein (11), Imke (9) en Doutzen (9) de nodige steun te verwerven. Inmiddels is een groepje vrijwilligers bezig om het idee verder uit te werken. 

De financiering loopt goed. Zo heeft onder andere Woerden Actief! een subsidie toegekend en helpt IVN Natuureducatie met de aanleg, "maar we kunnen nog wel wat steun gebruiken", erkent Van Kouwen. "De aanleg is best kostbaar, maar we doen ons best om het project te laten slagen." De nieuwe natuurspeeltuin in Park Mijzijde is gericht is op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. De speelgelegenheid moet hen stimuleren om meer naar buiten te gaan.