vrijdag 26 november

Mannenochtend
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Na een kop koffie vertrekt de groep naar De Terugwinning voor een rondleiding en bezoek aan deze organisatie die zich inzet voor het terugwinnen van sociaal- en maatschappelijk kapitaal.Hoewel mannen ook te maken hebben met de ziekte kanker of met het verlies van een dierbare, blijkt dat zij vaak minder goed aansluiting vinden of andere interesses en behoeftes hebben. Daarom organiseert het inloophuis een speciale Mannenochtend op de laatste vrijdagochtend van de maand met een bedrijfsbezoek, om zo het nuttige met het aangename te verenigen. Wie zin heeft om mee te gaan, kan zich telefonisch opgeven via: 0348-447643/06-14004496 of per mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Pakjesavond bij Soosjaal
20:00, Woerden, De Plint, Jozef Israëlslaan 20
Pakjesavond bij Soosjaal, de soos voor jongeren met autisme. Deelnemers vieren Sinterklaasavond met elkaar en nemen allemaal een pakje mee van rond de 5 euro. Meer op de website van Autisme Woerden.

Intiem concert met Ricky Koole
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Als Ricky één ding duidelijk is geworden de laatste onzekere tijd, dan is het dit: zonder muziek is er niks aan. Dus komt ze nu met een avond waarin ze precies doet waar ze zin in heeft. Zij geeft een intiem concert waarin zij songs van haar eerdere platen speelt maar ook nummers die ze de afgelopen maanden heeft geschreven. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en wordt bijgestaan door Paul Bond, een veelzijdig muzikant en zanger (van Strange Brew, Dandelion, Woodstock). Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl

zaterdag 27 november

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het ‘kloosteravontuur’ begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaat de tour naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. De gids vertelt bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, zijn bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Streekmarktbespeling
13:15-14:15, Woerden, Petrustoren, Kerkplein
Tijdens de streekmarkt speelt Henk Verhoef Sinterklaasliedjes op het carillon.

Broken Brass Ensemble
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Broken Brass Ensemble geeft een eigentijdse, onweerstaanbare injectie aan de New Orleans marching band-sound. De van oorsprong Friese groep mixt de traditionele New Orleans-brass met hiphop-, funk-, jazz- en balkan-invloeden en maakte met die eclectische sound de afgelopen jaren hard furore in binnen- en buitenland. Met meer dan 400 internationale podia- en festivalshows, inclusief uitverkochte UK podia, onder de riem is Broken Brass Ensemble een overrompelende live machine geworden.Dit betreft een Staanzaal (er zijn geen zitplaatsen beschikbaar).Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl

zondag 28 november

‘Uur van lofprijzing’
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Ds. Nathan Noorland is de voorganger en de muziek wordt verzorgd door het combo Joy en organist Jan Westhoff. Er is veel ruimte voor gesprek en gebed. Aanmelding is niet noodzakelijk.

woensdag 1 december

Dansvoorstelling Club Guy & Roni
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Club Guy & Roni brengt met choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo een onvergetelijke avond dans. Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet en nagesprek met de dansers, begeleid door Caty Wijmans, coördinator en docent dans bij Het Klooster. Bezoekers krijgen zo de exclusieve kans om de artiesten te ontmoeten. Kaarten à 19,50 euro zijn verkrijgbaar via de website.
www.kloosterwoerden.nl

donderdag 2 december

Werken met pastelkrijt
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Wike de Klerk geeft de workshop Werken met pastelkrijt. Wike legt stap voor stap uit hoe je kunt tekenen met de zachte krijtjes. Tekentalent of -ervaring is niet nodig. Iedereen kan meedoen. Het plezier in het tekenen met pastelkrijt staat voorop. Opgeven kan via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis.