Jochem Twisker nieuwe trainer Sportlust ’46

woerden • Sportlust ’46 heeft de gewenste trainer uit de top van het amateurvoetbal binnen. De derdedivisionist wist afgelopen week Jochem Twisker aan te stellen als opvolger Patrick Loenen die na dit seizoen bij Spakenburg aan de slag gaat. 

"Het is allemaal heel snel gegaan", vertelt Twisker desgevraagd. "De club maakte er geen geheim van dat ze snel wilden schakelen. Dat maak je niet bij elke club mee en dat geeft wel hun blijk van ambitie weer." Eind vorige week werden de eerste contacten gelegd en maandag werd de pers, selectie en publiek al ingelicht. Er was dus maar een enkel gesprek nodig voordat beide partijen tot elkaar wisten te komen.

Ambitie

Voor Twisker was het ook geen ingewikkelde keuze. Hij zag ook dat de club in de lift zit en de nodige ambitie uitstraalt. "Ze hebben de laatste jaren natuurlijk de ontwikkeling zien versnellen. De club staat er ook goed op. Dat heeft niet alleen met de huidige stand op de ranglijst te maken, maar dat zeggen ook coaches over het vertoonde spel en de kwaliteit van het elftal." 

De club schoot de afgelopen jaren omhoog in het amateurvoetbal. Waar de ploeg vijf jaar geleden promotie naar de hoofdklasse net misliep in een zinderende nacompetitiefinale tegen WHC, promoveerde de ploeg het jaar daarop wel. Ook in de hoofdklasse ging het naar behoren en het elftal stootte direct door naar de derde divisie. Vorig jaar werd de competitie stil gelegd, maar inmiddels staan de Woerdenaren op een tweede plek in die derde divisie.

Mede door die ontwikkeling zocht de club een trainer die ervaring heeft met het voetballen op divisieniveau. En dat heeft Twisker. De 49-jarige trainer begon zijn carrière bij Spakenburg waar hij in 2014 de algehele landstitel voor amateurs won. Daarna vierde hij successen bij het Amsterdamse De Dijk, waarna hij aan de slag ging bij USV Hercules en het Veenendaalse GVVV. 

Toeval

Bij die laatste club diende hij zijn ontslag in na een beroerde competitiestart. Hierna volgde hij als interim-trainer de ontslagen Eric Meijers op bij Spakenburg. Uitgerekend de ploeg waar huidig Sportlust '46-trainer Patrick Loenen na dit seizoen heen gaat. "Maar dat berust op louter toeval, want als Meijers niet ontslagen was zou die plek ook niet vrij zijn gekomen."

Voor Twisker is het belangrijk dat de ploeg de ambities die ze hebben niet onder stoelen of banken schuiven. "Vanuit die ambitie heb ik ook voor de club gekozen. Hoe dit seizoen ook zal aflopen, ik kom terecht bij een ambitieuze club die dat ook niet onder stoelen of banken steekt. Dat wil je wel als trainer. Een club die zijn ambities uitspreekt. Dat is ook niet voorzichtig. Nee, de club wil naar de tweede divisie." 

Dat zal met de trainer uit Bussum moeten gaan gebeuren. "Ik heb ook al gezegd dat ik geen Patrick Loenen 2.0 ben. Ik zal het op mijn manier doen."